Published On: Cum, Şub 14th, 2014

SP Esenler İlçe Başkanlığı Basın açıklaması yaptı

Saadet-Partisi-EsenlerSaadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması yayınladı. SP İlçe Başkanlığı tarafından gazetemize gönderilen açıklamanın tam metni aşağıda okuyucularımızın dikkatine sunulmuştur.

SP ESENLER İLÇE BAŞKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI:

“Bildiğiniz gibi, mevcut belediye başkanı Havaalanı Kentsel Dönüşümünde ilk yıkımları 05 Ekim 2012 tarihinde yapmıştır. İlk çıkardığı projelerinde emsali yüksek tutarak, dönüşüm değil rantsal bir beklenti içinde olduğunu göstermiş oldu.  Bu yüzden beklediği ilgi ve alakayı çevre ve şehircilik bakanlığından göremedi ve bundan dolayı planları ve plan notlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını kendileri ifade etti. O günden bu güne geçen süre yaklaşık 17 ayı bulmuştur ve halen ortada somut bir plan ve proje de olmadığı da görülmektedir.

Kendi internet sitelerine ve gazetelere verdikleri beyanlarda 1447 bağımsız bölüm yerine 2900 bağımsız bölüm yapacağı ortada iken, bu tarafımızdan kamuoyuna deklere edilince inkâr etmiş ve belediye şirketi olan ESKON sitesinden bu beyanlarını kaldırma ihtiyacı duymuşlardır.

Gelinen bu nokta, Havaalanı Mahallemizin sakinleri arasında ciddi huzursuzluğa yol açmaktadır.
Gecikmelerin asıl sebebinin kendi beceriksizliği ve rantsal kaygılarını örtmek için “ Kentsel dönüşüm alanının altından nehir geçiyor “ mazeretleri de oldukça gayri samimi, uydurma bir bahanedir.

Hatta daha ileri giderek, kira yardımlarının da süresi dolmak üzeredir, kentsel dönüşümünün son dönemecinde işgüzarlıklarına bir yenisini ekleyerek dönüşüm alanına, çiçeği burnundaki Çevre ve Şehircilik Bakanını getirerek, mazeretlerine bakanı da alet ettiklerinin farkında dahi değillerdir.

Rantsız, kentsel dönüşüm olmaz diyerek, ne yaptım ise başbakandan habersiz yapmadım diyecek kadar gerçekleri ağzıyla ifade eden bir Bakandan sonra; olayları anlamaya çalışan bir bakanımız Esenlerimize geldi. Emsal nedir bilmeyenlerin, havada değişik rakamlar uçurması sonucu, bakışları donuklaşmış ve ben nereye gelmişim diyen bir bakış ile hiçbir teknik, idrak ve inşaya dayanmayan, Havaalanı kentsel dönüşümünü anlamaya çalışan bir Bakan profilini hep beraber müşahede ettik.

İşin suyunu çıkartanlar bununla da yetinmeyip, işi müze kurma boyutuna taşıyarak temayüz göstermişlerdir! Lakin kentsel dönüşümde plan notu tadilatlarının ve gecikmelerin sebebini izah etmekten çok uzaktadırlar. Esenler halkı hala neden kazma vurulmadığını, 18 ay sonra kira yardımının ne olacağını merak etmektedir.

Bize göre 17 ay sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanının getirilmesi tamamen beceriksizliklerini gizlemek eğiliminden başka bir şey değildir. Bunlardan dolayı da halkımız mağdur edilmiş ve yarınlara kaygılı bakmaya başlamışlardır. Umutları ve beklentileri suiistimal edilerek acımasızca duyguları ile oynanmıştır.

Sayın Belediye Başkanı topu taca atmayı her zaman benimsemiş ve bir üslup haline getirmiştir.

Sayın Başbakanı Esenler ’e getirip kentten bahsedenler, İstanbul’un son 20 yılının hesabını kime sorulması gerektiğini acaba orada sordular mı? İstanbul’un nüfusu arttırılmamalı diyenler, finans kenti kurma adına İstanbul’u renksiz ve kişiliksiz kulelere teslim edip şehrimizi 25 milyon planlayanlar, şehrin feryatlarını duymadan mugalata ile sorunları ve içine girdikleri çıkmazları saklayabileceklerini mi zannetmektedir.

Kaybedilen halkımızın yarınlarıdır, ümitleridir. Biz diyoruz ki bu işi tüccar mantığı ile asla çözemezsiniz.

Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diye biliriz. Gördüğünü söyleyen vizyon meraklısı olanlar her şeyden önce sıra dağlar gibi ruhsuz ve kişiliksiz binalar üreterek koskoca şehri tüccar siyasetine kurban etmişlerdir. Esenlerimizde de elzem olan kentsel dönüşüm ise bu süre zarfında ilçemize teğet geçmiştir.

Diğer bir konu ise, Belediyenin partizanca uygulamaları olmuştur. Yandaşlarını önce sözleşmeli sonra da memur olarak atamışlar ama onları aynı zamanda parti neferi gibi kullanmaktan geri kalmamışlardır. Ayrıca görevlerinden atılma korkusu yaşayan zabıta görevlileri kurşun asker olarak kullanılmış, ulusal basına da düşmüşler. Esenler ve Esenler ’liler bunları hak etmiyor, imajımız bir kez daha zedelenmiştir. Bunun sorumluları hiç kuşkusuz zabıtamıza emir verenlerdir. Mesai saati için de kendi personelini halkımızın hizmetinin dışında görevlendirilmeyi, Esenler halkımıza şikâyet ediyoruz.
Ayrıca; Partimizin gönüllülerinin alın teri ve helal lokmalarından arttırarak yaptıkları çalışmalara tahammül gösteremeyenler, astığımız pankartları dahi hemen, asılır asılmaz sökenler, belediyenin araç ve memurunu kendi seçim irtibat büroları açılışlarına götürmekte, sonrada sıkılmadan hak ve hukuktan bahsedebilmektedirler. Burada da büyük bir çelişki içinde ve samimi olmadıkları da gün gibi aşikârdır.

Tekrar ediyoruz, Halkımızın gözü önünde büyük oyunlar oynanıyor. Bir kez daha bu oyunları bozmaya geliyoruz. Belediyemizin her türlü imkân ve araçlarını kendi emelleri için, parti çalışmaları için kullananlar bilmelidirler ki suç işlemektedirler. Bu imkânlar ve araçlar halkımıza aittir. Belediyecilik hizmetlerinin dışında asla kullanılmamalıdır.

Şu hususu tekrar ediyoruz ki; Halkımızı yönetmeye değil belediyeyi ve süreci yönetmeye geliyoruz. Bu çerçevede yalansız ve şeffaf olarak her türlü yanlış ve usulsüzlüğü siz halkımızla paylaşıp, sadece apaçık gerçekleri, tarafsız olarak siz halkımızla paylaşmak istedik.

Adalet, herkese, bir gün lazım olacaktır. Biz göreve geldiğimizde asla ötekileştirmeden tüm Esenler ’i kucaklayacak hizmetlere imza atacağız, Esenler kazanacak ve bunu da Esenler halkımızla, sizlerle birlikte başaracağız. Her zaman, her türlü haksızlığın ve yanlışın karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi deklare ediyoruz.”

SAADET PARTİSİ ESENLER İLÇE BAŞKANLIĞI

About the Author

-