Published On: Cum, Oca 16th, 2015

Suriye’den Tabut içinde gelen aileye Göksu’dan destek

Suriye’den tabut içerisinde Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli vatandaşlara Esenler Belediyesi yardım eli uzattı.

suriyeli_tabut_icerisinde_turkiye

Suriye’nin Deyr-uz Zor kentinde devam eden iç çatışmalarda yaralanan ve tedavi olabilmek için tabutlar içerisinde Türkiye’ye giriş yapan Salih ve Muhammet’e Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yardım eli uzattı.

TEDAVİLERİ GÖKSU ÜSTLENECEK

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın AK Partili belediyelerle ortaklaşa başlattığı ‘üşüyorum, yardım edin’ kampanyası kapsamında Şanlıurfa’nın Tepe Mahallesi’nde, Esenler’den gönderilen yardım malzemelerinin dağıtımı için bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, burada tabut içerisinde Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli ailenin kaldığı evi de ziyaret etti. Göksu, iç savaşta yaralanan Salih Karduş ile bir süre sohbet ettikten sonra kendisine istanbulda tedavi ettirme sözü verdi.

ONLARA ENSAR OLALIM

İstanbul’da ailenin kalabileceği ev tutacaklarını ve tedavi süresince ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Başkan Göksu, tüm tedavi masraflarını da üstleneceğini kaydetti. Başkan Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği kampanya kapsamında, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan muhacir kardeşlerimize ensar olma görevini yerine getirmek amacıyla Şanlıurfa’ya geldiklerini belirterek “134 TIR dolusu yardımla gelindi. Urfa sınırları içerisindeki muhacirlere yardım eli uzatılıyor. Buraya geldiğimizde başka bir manzara ile karşılaştık. Gencecik bir kardeşimiz savaş gazisi. Bir de kayınbiraderi, kendisi gibi yaralı. O da yatalak olmuş. İnşallah bunları İstanbul’a götürüp, tedavilerini yapıp huzur içerisinde evlerine döndürmek istiyoruz” dedi.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ SÖZÜ

Mahallede ev ev gezerek yardım malzemelerinin dağıtımını sürdüren Başkan Göksu ve AK Partili heyet, çocuklarla yakından ilgilendi. Suriyeli ailelerin ülkelerindeki bomba ve kurşunlardan kaçış hikayelerini de dinleyen Göksu, çocuklara getirdikleri montları bizzat kendisi giydirdi. Göksu, Suriyeli kadınlara ise başka bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Hükümete ve devlete teşekkür eden Suriyeli kadınlar tek ihtiyaçlarının çamaşır makinesi olduğunu söyledi. Başkan Göksu’nun çamaşır makinesi göndereceğini söylemesi üzerine gülen Suriyeliler, ülkelerindeki savaşın ardından Türkiye’de gösterilen ilgi ve sağlanan destek nedeniyle duygusal anlar yaşadı. Başkan Göksu’nun yanı sıra heyette, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik de yer aldı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-