Published On: Cts, Mar 15th, 2014

Göksu “Esenler’e yüreğimizi koyduk”

goksu

Yeni dönemde yapacağı çalışmaları kamuoyuyla paylaşan Belediye Başkanı Göksu, “Biz bu 5 yılda Esenler’e yüreğimiz koyduk. Dili olsa da o hastanenin tuğlalarını bir konuştursak. Her bir tuğlanın altında alın terimiz, emeğimiz ve gözyaşımız vardır” dedi.

 

Esenler’de bugüne kadar yüzlerce projeye imza atan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yeni dönemde hayata geçireceği düzenlediği bir toplantı ile halka anlattı.

Esenler Belediyesi tarafından Nenen Hatun Mahallesi’nde inşa edilen yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Belediyesi’nin son 5 yıl içinde yaptığı çalışmaları anlatan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından başlayan programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bir insanın hayatında  en önemli şeyin geride bıraktığı izi olduğunu söyledi. Esenler’de 2009 da göreve geldiği günden bu yana Esenler’in çok zor şartlar altında yürüttükleri belediye hizmetlerini çok iyi noktaya, zirveye taşıdıklarını söyledi. Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü “ Bugün huzurlarınızda 2009’dan 2014’e iş yapmış, icraat yapmış, tabiri caizse laf değil; icraat üreterek, Esenler halkının huzuruna çıkmış, Esenler’e eser bırakmış ve eser bırakma sözünü yerini getirmiş bir yönetim olarak bugün Esenler halkının huzurundayız, Esenler’de 5 yılda yaptıklarımızı bir yerel yönetim ancak 40 yılda yapabilir. Biz bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceklerini Allah’a hamd olsun 5 yılda yaptık ve bitirdik. Bu 5 yıllık süre içinde tekeden süt, sinekten yağ çıkararak bu hale geldik” diye konuştu.

 

ESENLER BUNU HAK ETTİ

Toplantının yapıldığı kültür merkezine dikkat çeken Göksu, Esenler Belediyesi’nin öz kaynağı ile merkezi inşa ettiklerini anlattı. Esenler’e 5 yılda 2 katrilyon yatırım yapıldığını anlatan Göksu;  ilçenin kamu binası, kültür, sağlık, altyapısı sorunlarının bittiğini söyledi.

“Biz bu 5 yılda Esenler’e yüreğimiz koyduk” diyen Göksu, “Dili olsa da o hastanenin tuğlalarını bir konuştursak, dili olsa da Hükümet Konağının tuğlalarını konuştursak, o her bir tuğlanın altında alın terimiz, emeğimiz ve gözyaşımız vardır. Esenler’e helal olsun. Çünkü Esenler bunu hak etti” dedi.

Esenler’de 500 proje ürettiklerini anlatan Göksu, büyük emekler ortaya koyduklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde Esenler’de  işler yaparken 10  felsefi temel üzerinden yürüyeceklerini söyleyen Göksu, bunların dönüşüm, yaşam, sanat, kültür, gelişim, eğitim, ulaşım, spor, çevre ve  bilişim olduğunu belirtti. Bu 10 temel çerçeve içinde 5 yıllık dönemde, kentsel dönüşüme devam edeceklerini ve Türkiye’de ilk kez Esenler’in dönüşüm master planını hazırlayacaklarını ve her mahallenin kentsel tasarımını yapacaklarını kaydetti.

 

SPOR KÖYÜ’NDEN ENGELLİ KAMPÜSÜ’NE

Esenler’de yeni dönemin spor dönemi olacağını vurgulayan Göksu, spor alanında da büyük hamleler geliştireceklerini söyledi. Esenler’e dev bir spor kompleksi ve Türkiye’de bir ilk olanEsenler Spor Köyü kuracaklarını anlattı.

Esenler’in sorunlarından olan otopark sorununa da çözüm getireceğini dile getiren Göksu, ilçeye yeni yer altı otoparkların kazandırılacağını söyledi ve bunların hangi mahallelerde projelendirildiğini anlattı.

Kemer Mahallesi’nde de Engelliler Kampüsü kuracaklarını dile getiren Göksu, bu kampüste bir de  İkâme Anne Merkezi oluşturacaklarını belirtti. Yeni dönemde askeri bölgenin Esenler’e tahsisi konusunda da ciddi çalışmalar yürüteceklerini belirten Göksu, “Güvenli Şehir” projesini de yeni dönemde uygulamaya koyacaklarını belirtti. Göksu proje kapsamında,  kanuni engelin aşılması durumunda Esenler’i tüm park, cadde, sokak ve kamu binalarına kurulacak kameralarla 7 gün 24 saat ilçenin tamamında hizmet seyrini takip edeceklerini belirtti.

Göksu, yeni dönemde Aile Sarayı, Bilim Merkezi, % 100 Hayat Merkezi, Yaşlı Bakımevi, Taziye Evleri, Sosyal Hizmet Binası, Sivil Toplum Sarayı, Müftülük Sitesi, Yeni Yürüyüş Yolları, Metro Sanat Galerisi, Yeni İkinci Bahar Kıraathaneleri, Bilgi Parkı, Fırıncılık Okulu, Dörtyol Meydanı’nı Genişletme Projesi, Temapark, Güvenli ve Huzurlu Okul projelerini de hayata geçireceklerini anlattıktan sonra konuşmasını tamamladı.

 

KUZU: “ESERLER ORTADA”

Proğramda konuşan AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da “Esenler, burada kendi derdini, kendi geleceğini konuşuyor. Ben de şahit olarak bir milletvekili olarak ve aynı zamanda sorumlu bölgemin vekili olarak burada bulunuyorum” dedi. Tevfik Başkan Esenler için bir şans. Neden?  Esenler gerçekten İstanbul’un en zor bölgelerinden birisi. Yerleşim yerinde bir sorun yok; ama çarpık bir yapılanmayla karşı karşıya. Buraya tembel bir belediye başkanı gelmiş olsaydı, yanmıştı Esenler. Allah’tan 5 sene içinde hizmet üreten ve bunu eserleriyle ortaya çıkaran Tevfik kardeşimiz şans olarak buraya geldi ve devam ediyor” dedi. “Esenler ortada” diyen Kuzu, Emin olun bunu samimi olarak söylüyorum ilk 5 yılının görmeseydim Tevfik’in, muhalefetten bir belediye başkanı konuşuyor zannederdim. Şimdi 5 yılını görünce haliyle, bu 5 yıl daha yapar” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya Esenler  Belediye Başkanı Göksu, günün anısına bir hediye takdim etmesiyle program sona erdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-