Published On: Cum, Tem 18th, 2014

Türk Edebiyatı’nın usta isimi Cemil Meriç’i anlattı

Anadolu’yu Mayalayanlar programında Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Cemil Meriç’i anlatan kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, Türkiye’yi yöneten kadroların bugün edindikleri fikirleri Cemil Meriç’in eserlerini okuyarak kazandıklarını söyledi.

cemil_meric

Esenler Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anadolu’yu Mayalayanlar programında edebiyat tarihimizin önde gelen isimlerinden Cemil Meriç, Esenler’de anıldı. Cemil Meriç’i kızı Prof. Dr. Ümit Meriç anlattı. Proğrama katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’da bir konuşma yaptı.

umit_meric

BÜYÜK FİKİR İŞÇİSİ

Babası Cemil Meriç’in büyük fikir işçisi olduğunu dile getiren kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, “Türkiye’yi yöneten kadrolar, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız diğer yönetici kadroları bugün edindikleri fikirleri Cemil Meriç’in eserlerini okuyarak, onları benimseyerek kazanmışlardır. İşte bu doğrultuda 2023 hedefi ile yola çıkan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflerine Cemil Meriç’in de büyük katkısı olmuştur. Cemil Meriç ülkesine bağlı, dünya kültürlerini araştıran ve fikir edinen ancak İslami yapıyı tüm vatandaşlarımıza sentezlemeye çalışan bir fikir işçisidir” şeklinde konuştu.

tevfik_goksu

O’NUN FİKİRLERİ İLE MAYALANDIK

Geceye katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’da Cemil Meriç’in eserleri ile büyüyen bir nesil olduklarını dile getirdi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten kadronun onu fikirlerini kendi fikirleri edindiğini belirten Başkan Göksu, “Bugün yeni Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemizin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişten bugüne Cemil Meriç’in fikirlerini dizelerini okuyarak fikirlerini mayaladı. İşte o fikirler o kadar çok büyüktü ki kendisi yeni Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olma yolunda ilerliyor. Bizler Cemil Meriç’in fikirleri ile bu ülkenin mayasını oluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-