Published On: Cum, Ara 26th, 2014

Vakkasoğlu, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlattı

Mehmet Âkif Ersoy Esenler’de anıldı. Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katıldığı proğramda, Âkif’in örnek kişiliğinden ve ahlâkından söz edildi.

Vehbi Vakkasoglu

İstiklâl Marşımızın yazarı Mehmet Âkif Ersoy’u Esenler’de anlatan Eğitimci – Yazar Vehbi Vakkasoğlu,  ‘Âkif Dede’ isimli kitabından hareketle milli şair Âkif’i anlatan Vakkasoğlu'”Âkif, ahlâk ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman’ın zirvesidir” dedi.

İYİ MÜSLÜMAN’IN ZİRVESİDİR

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, Vakkasoğlu Âkif’in örnek kişiliğinden ve ahlâkından söz etti. Mehmet Âkif Ersoy’un örnek bir insan olduğunu söyleyen Vakkasoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Mehmet Âkif örnektir. Örneksiz eğitim olmaz. Örnek alacağınız bir büyüğünüz olmalı yoksa boşlukta kalırsınız. Örnek alacağınız kişilerden biri de Mehmet Âkif’tir. Adam gibi adamdır, yalansız, haramsız bir hayatın sahibidir. Ahlâk ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman’ın zirvesidir. O’nu ne kadar tanıyor, ne kadar örnek alıyoruz? O’nun yüreği bize lâzım. O sizin de manevi dedeniz. O’nun ruhunu sıksanız ilk damlayan şey dostluk olur. 10 parmağında 10 marifeti var fakat bir o kadar da mütevazı bir kişiliğe sahiptir” diye konuştu.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-