Published On: Paz, Tem 27th, 2014

Yurt Atayün’ün cevap vermediği soru

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’e hangi sorular soruldu?

yurt_atayun_terorle_mucadele

‘Casusluk’ ve ‘Usulsuz dinleme’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün polisteki ifadesi 108 sayfa tuttu. Atayün 14 soruya cevap vermedi. 

Atayün’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan,Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in danışmanı aracılığıyla Pervin Buldan ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Enis Yavuz Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmelerini neden dinlediği soruldu. ‘Siyasal veya askeri casusluk’, ‘suç uydurma’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme ve resmi belgede sahtecilik’ ile suçlandığı ifade tutanağında Atayün, casusluk suçunun işlenmesinin alçaklık ve şerefsizlik olduğunu belirterek, “Bu suçu her kim işlediyle mutlaka cezalandırılmalıdır” dedi.

Ali Fuat Yılmazer ve Hayati Başdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 istihbaratçı tutuklandı

‘ÇAPKIN’A SÖZLÜ BİLGİ VERDİM’

‘Selam-Tevhid örgütü soruşturmalarıyla ilgili talimatı siz mi?’ verdiniz sorusuna Atayün, soruşturmaya talimat verme yetkisinin cumhuriyet savcılarında olduğunu belirterek, “Soruşturma talimatlarını sorumlu cumhuriyet savcıları vermiştir” dedi. Atayün, soruşturma hakkında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a elde edilen bilgilerden sözlü olarak bilgi verdiğini ifade etti. Atayün soruşturmada kaç kişinin takip edildiğiniyse bilmediğini söyledi. Emniyetin, “Savcılığa teslim edilen dosyada, şüphelilerin özel hayatıyla ilgili görüşmelerin neden tape yapıldığını nasıl açıklarsınız?” sorusunaysa“Mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde özel hayatın gizliliği söz konusu olmaz”diye yanıt verdi.

‘SAVCILIK ÖNÜNDE CEVAP VERECEĞİM’

Atayün, gözaltı süresinin dolması nedeniyle adliyeye sevkini istedi. Atayün kendisine okunmuş sorulara savcılık makamında cevap vermeye devam edeceğini söyledi. Bu nedenle 14 soruya cevap vermedi. Atayün’ün cevap vermediği sorular arasında Başbakan ve bakanların dinlenmesine yönelik telefon görüşmeleri ile casusluk iddiaları bulunuyor.

Kaynak: Habertürk

About the Author

-