Published On: Cts, Mar 28th, 2015

Çanakkale Şehitleri Esenler’de dualarla anıldı

Çanakkale şehitleri, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Esenler Belediyesi ve Esenler Müftülüğü’nün düzenlediği Kur’an-ı Kerim ziyafetinde dualarla anıldı.

canakkale_sehitlik_aniti_havadan_gorunusu

Esenler Belediyesi ve Esenler Müftülüğü ‘nün ortaklaşa düzenlediği “Çanakkale Şehitleri İçin Hatim Duası ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Vatandaşların ilgi gösterdiği programda Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Abdullah Civcioğlu ve Hifzullah Doğru Kuran Ziyafeti ve İlçe Müftüsü Halil Şekerci‘nin verdiği sohbette izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Müftüsü Halil Şekerci, ecdadı anmak için gösterilen bu ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek; “Çanakkale’yi kazandıran ruh neydi? Bugün bizler ne haldeyiz. Kuran okuyarak, dua ederek canlarını verip bu cennet vatanı bize emanet eden ecdatla övünüyoruz. Fakat biz o Ruhtan çok uzağız. Ahlak ve maneviyattan uzaklaştık, birlik-beraberlikten koptuk. Halen parçalanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Savaşı’nın vatanseverlik ve iman duygularıyla kazanıldığına dikkat çeken Müftü Şekerci “Bu savaş, memleket sevdasının, bağımsızlık aşkının zaferi olarak tarihe yazılmıştır. Bugün burada rahatça ibadet edebiliyor, onlar için Kur’an okuyup dua edebiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Program okunan hatimlerin ve Kuranların duasıyla sona erdi

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-