Published On: Paz, Şub 16th, 2014

Yazar Sedrettin Parlak kitaplarını Öğrencilere hediye etti

Yazar-Sedrettin_Sadrettin_ParlakEsenlerli Yazar ve Öğretmen Sadrettin Parlak şiir kitaplarının ardından hayatını anlatan ”Ben Öğretmenim” romanını öğrencilere hediye etti.

Esenlerli Şair ve Yazar Sadrettin Parlak Esenler’de ikamet eden İdealist bir öğretmen, Şair, Yazar…. Anadolu topraklarında yıllarca süren öğretmenlik görevinin ardından İstanbula yerleşen Yazar ve Şaiir Öğretmen birçok esere imza atarak sırasıyla; ”Gördüm”, ”Ezberimde bir Sen kaldın”, ”Yeşerelim” adlı şiir kitaplarınının yanısıra “Ben öğretmenim”, “Anamın Gülleri”, “Bu çocuk okuyacak”, “Paranın sahibini arıyorum” ve ”Ben Öğretmenim” adlı romanlarını yazmış.

1956 yılında Kars’ın küçük bir köyü olan Başgedikler’de dünyaya gelen Yazar Sadrettin Parlak, emekliliğinin ardından Çeşitli okullarda düzenlediği İmza günleri ile yazdığı şiir kitaplarını ve Romanlarını yıllardır kopamadığı öğrencilere ücretsiz hediye ediyor.

Şair ve Yazar Sedretin PARLAK kimdir;

1956 yılında Kars’ın Başgedikler köyünde dünyaya geldi. Aynı zamanda ticaretle de uğraşan bir çiftçi ailesinin beşinci çocuğudur. İlk, Orta ve Lise’yi Kars ve İstanbul’da tamamayıp, 1979 yılında Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsünü ve 2000 yılında Ön Lisan Türkçe Bölümünü bitirdi. Yıllarca Anadolu’nun çeşitli köy ve kasabalarında öğretmenlik yaparak Anadolu insanını yakından tanıma fırsatı bulan yazar, eğitim ve öğretim içerikli dergiler yayınlayarak eğitim sistemimizdeki bazı sorunlara dikkat çekmeye çalıştı.

Şu anda İstanbul’da yaşamını sürdüren yazarın “Gördüm”, “Ezberimde bir Sen kaldın”, “Yeşerelim” adlı şiir kitapları ve “Anamın Gülleri”, “Bu çocuk okuyacak”, “Paranın sahibini arıyorum” ve ”Ben Öğretmenim” adlı romanları yazdı. Sadrettin Parlak son olarak doğup büyüdüğü köyü Başgedikler’in tarihçesi üzerinde bir çalışma yapmaktadır.

Yayın Yönetmenimiz İç Mimar Özkan Taştan, yazar için ne dedi;

Sayın kıymetli hocam Sadrettin Parlak, pırlanta gibi kalbi, duygu dolu gönlündeki saf, temiz, masalsı dünyasının yansımalarını yalın bir dil şiirsel ve sürükleyici bir ifadeyle, yine Kitaplarına başarılı bir şekilde aktarmış. Kendisine sağlıklı bir ömür ve başarılar dilerim. (İç Mimar Özkan TAŞTAN)

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Şükrü dedi ki:

    Sevgili ögretmenim seni çok seviyoruz… Eski ögrencin Şükrü Üzülmez.