Published On: Cts, May 31st, 2014

Çanakkale Şehitliği gezileri başladı

canakkale-sehitligi

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezileri başladı. Bu yıl 7 bin kişinin götürüleceği Çanakkale Şehitliği gezisine katılan ilk grup, rehberler eşliğinde destanının yazıldığı mekânları görme fırsatı buldu.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Çanakkale Şehitliği gezileri başladı. Belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle Esenler Kemer Spor Kompleksi Bahçesinden Çanakkale’ye hareket eden vatandaşlar, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından sabahın erken saatlerinde, Esenler Belediyesi’nin Gelibolu’daki dinlenme tesisine ulaştı. İçerisinde restauranttan çay bahçesine, kafeteryasından mescidine, tuvalet ve lavobalara kadar her şeyin yer aldığı tesiste, sabah kahvaltısı yapan vatandaşlar, kahvaltının ardından rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitliği’ne götürüldü. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, rehberlerden kahramanlık destanları eşliğinde Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı’nın önemini dinleyip, şehitlerin ruhuna bol bol dualar okudular.

Daha sonra Çanakkale Destanının yazıldığı Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Çataldere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Kocadere Hastane Şehitliği, Fevzi Çakmak Anıtı, Şahindere Şehitliği,  Büyük Anafarta Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Akbaş Şehitliği, Havuzlar Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Salim Mutlu Müzesi, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Anzak Koyu, Ertuğrul Koyu, Bayraklı Baba, Mevlevihane, Eceabat, Kilitbahir Kalesi gibi tarihin dönüm noktasına şahitlik eden mekânları ziyaret eden vatandaşlar, öğle yemeği için yine Gelibolu’daki Esenler Belediyesi’nin dinlenme tesislerinde mola verdiler. Hep birlikte yenilen öğle yemeklerinin ardından İstanbul’a dönüş için yola koyulan vatandaşlar, keyifli geçen yolculuk sonrasında Esenler’e ulaştılar.

Çanakkale Şehitliği ziyaretinden çok memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, böyle bir geziyi organize eden Esenler Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-