Published On: Cum, Haz 27th, 2014

Esenler Kent Konseyi Birlik Mahallesi’nde toplandı

kent-konseyi-1

Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması amacıyla yılda 2 kez yapılan Esenler Kent Konseyi 2014 2. Toplantısı, Birlik Mahallesi’ndeki  yeni Belediye Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Belediye Başkan Yardımcıları ve siyasi partilerin temsilcileri, yerel dernek üyeleri, muhtarlar, kanaat önderleri ile çok sayıda Kent Konseyi üyesi katıldı.  Esenler Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Ömer Çetinkaya’nın başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

kent-konseyi-4

KENT KONSEYİ SİYASET ARENASINA DÖNÜŞMEMELİ

Toplantı’nın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kent Konseyi’ni önemli bir oluşum olduğunu belirterek; “Biz Kent Konseyi’ni önemsiyoruz. Bunun için ben Kent Konseyi Üyesi arkadaşlarımdan, siyasi partilerden sivil toplum temsilcisi arkadaşlarımıza kadar, her kim ki bu şehre bir katkı sunmak istiyorsa, bilsinler ki bu şehre o katkıyı biz onunla sunmaya hazırız. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil; bizim derdimiz bu şehirde hem insanca yaşayabileceğimiz, onurla yaşayabileceğimiz ve yaşadığımız şehirden gurur duyabileceğimiz bir şehri inşa etmektir” şeklinde konuştu.

kent-konseyi-3

ORUÇREİS KONUTLARI BAYRAMDA TESLİM EDİLECEK

 5 yıldır Esenler’e hizmet ettiklerini kaydeden Göksu, Dönüşüm konusunda Esenler’de çok önemli bir mesafe kat ettiklerini söyleyerek, ”Kentsel dönüşüm yapılamaz denilen Esenler, bugün öncü ilçe oldu.  Dönüşüm konusunda çok önemli mesafe kat ettik. Turgutreis’te konutlar tamamlandı, Oruçreis’te Ramazan Bayramı’ndan önce vatandaşlar tamamlan dönüşüm konutlarına yerleşecek. Havaalanı Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmalar devam ediyor. Bu dönem otopark, spor altyapısı ve dönüşüm dönemi olacak. Bu dönemde çalışmalarımıza bu yönde ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

kent-konseyi-2

Genel Kurul dilek ve temenni bölümüyle devam eden Kent Konseyi toplantısında Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan 6 yazılı önerge verirken,  konsey üyelerinin Esenler’e dair talep ve önerilerini dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

 

About the Author

-