Published On: Çar, Kas 26th, 2014

Esenler’de görev yapan öğretmenler bir araya geldi

Öğretmenler Günü Esenler’de düzenlenen etkinlikleri kapsamında kutlandı. Öğretmenler günü onuruna  verilen yemekli konserle öğretmenler biraraya geldi.

esenler-ogretmenler-gunu

Esenler Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda eğitim veren tüm öğretmenler için önce yemek ardından da bir konser organizasyonu düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinin ardından öğretmenler Karadeniz’in sevilen sesi Hülya Polat’ın verdiği konserle müzik ve eğlence dolu bir gece geçirdi.

SOHBET ETTİLER

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye meclis üyeleri, Milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yemek tam bir kaynaşma havasında geçti. Öğretmenler yemekte birbirleriyle sohbet etme fırsatı yakaladılar.

HEDEF İSTANBUL ORTALAMASI

Esenler’de eğitim alanında önemli işlere imza attıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, göreve geldiklerinde Esenler’in derslik başına en fazla öğrenci düşen ilçeler sıralamasında birinci sırada olduğunu, yapılan yeni derslik çalışmaları ile şimdi dördüncü sırada olduklarını belirtti. Göksu hedeflerinin İstanbul ortalamasını yakalamak olduğunu ve yeni yapılacak dersliklerle bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

ONLAR DA ÖĞRETMENDİ

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, 3 bin 200 kişilik öğretmen kadrosu ile Esenler’de eğitim ve öğretim alanında büyük hizmet verdiklerini dile getirdi. Ercan, “Eğitim ve öğretimin olmazsa olmazı siz öğretmenlersiniz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir, Peygamber Efendimiz de bir öğretmendi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te. Bu mesleğin önemini çok iyi bilerek daha fazla çalışmalı ve ülkemize yararlı güzel insanlar yetiştirmeliyiz” dedi.

HÜLYA POLAT’LA COŞTULAR

Yemeğin ardından öğretmenler hep birlikte etkinlik salonuna geçti. Öğretmenler Günü kutlamaları burada tüm coşkusuyla devam etti. Karadeniz’in sevilen sesi ünlü sanatçı Hülya Polat, söylediği türkülerle öğretmenlere müzik ziyafeti sundu. Öğretmenler de, Polat’ın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-