Published On: Çar, Nis 2nd, 2014

Esenler’de ‘Kitabın yolculuğu’nu izlediler

esenler_kitap_yolculuguEsenlerli öğrenciler, Esenler Belediyesi’nce düzenlenen “Kitabın Yolculuğu” programıyla, ilçede eğitim gören ilkokul ve lise öğrencilerine kitabın basımından okunma aşamasına kadar bütün süreci uygulamalı olarak öğrendi.

Esenler Belediyesi, ilçede eğitim gören ilkokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü, bu kapsamda “Kitabın Yolculuğu” programıyla öğrencileri Yenibosna’da bulunan Nesil Yayın Grubu’na götürdü. Program kapsamında ilkokul öğrencilerine yazar Yusuf Asal’ın “Hastanede Sucuk Partisi”, lise öğrencilerine de tarihçi – yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun “Fatih Sultan Mehmed” kitabı dağıtıldı. Kendilerine dağıtılan kitaplardan bazı bölümleri okuyan öğrencilere, yazarlar Yusuf Asal ve İkram Arslan da kitap okumaları konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu. Hayatı anlamanın ve anlamlandırmanın kitap okumaktan geçtiğini belirten yazarlar, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

BASIM AŞAMASINI DA ÖĞRENDİLER

Öğrenciler, “Kitabın Yolculuğu” programı kapsamında kitabın basım aşamalarını da Nesil Matbaacılık’ta inceleme fırsatı yakaladılar. Böylece kitabın basımından okunma aşamasına kadar bütün süreci yaşayarak gören öğrenciler, Esenler Belediyesi’nce düzenlenen “Kitabın Yolculuğu” programının kendileri için önemli bir deneyim olduğunu söylediler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-