Published On: Paz, Haz 28th, 2015

Esenler’de Osmanlı geleneği Helva Sohbetleri

Esenler Belediyesi, bir geleneği daha günümüze taşıyor. “Huzur ve Umuttur Ramazan” sloganıyla düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında ilk kez gerçekleştirilen Helva Sohbetleri ile Osmanlı’da önemli olan bir gelenek günümüzde yaşatılıyor.

esenler-osmanli-gelenegi

Esenler Belediyesi’nin bu yıl “Huzur ve Umuttur Ramazan” sloganıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında bir ilke daha imza atıldı. Ramazan’ın bereketini tüm ilçeye yaymak için Osmanlı’da çok önemli bir gelenek olan ve Cuma günleri yapılan Helva Sohbetleri hayata geçirildi. Helva Sohbetleri, Teravih Namazı sonrasında kahvehane ve meydan gibi şehrin değişik buluşma noktalarında yapılıyor. Sanatçı Ahmet Yenilmez’in meddahlığında gerçekleştirilen sohbetlere Esenlerliler de büyük ilgi gösteriyor.

GÖKSU ‘HEM GÖNÜLLER HEM AĞIZLAR TATLANIYOR’

Bu yıl bir ilke daha imza attıklarının altını çizen Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Etkinliklerimizi her bir vatandaşımızın ayağına götürelim istedik. Şehrin değişik buluşma alanlarında bir taraftan ramazan sohbetleri yapıyoruz bir taraftan helva dağıtıyoruz. Böylece Esenlerlilerin hem ağızlarını hem de gönüllerini tatlandırıyoruz” dedi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-