Published On: Sal, May 12th, 2015

Esenler’e 2.5 milyon metrekarelik şehir parkı

Başbakan Davutoğlu, Esenler’e dünyanın en büyük üçüncü şehir parkının yapılacağı müjdesini verdi. İlçede ayrıca 90 bin modern konut inşa edilecek.

davutoglu_basbakan_esenler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin Esenler’de uygulanacağını açıkladı. Dörtyol Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, projenin detaylarını da anlattı. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli 8,7 milyon metrekarelik hazine arazisinin Esenler Belediyesi’ne devredileceğini belirten Davutoğlu, bu araziye 90 bin güvenli konut ve 2,5 milyon metrekare ile dünyanın en büyük üçüncü şehir parkının yapılacağını bildirdi. Davutoğlu, “İşte çevrecilik burada. Bu proje çevreci geçinenlere mesaj olsun” dedi. Başbakan Davutoğlu, Esenler’deki konut stokunun yüzde 72’sinin sorunlu olduğunu belirterek “Bizim birinci görevimiz vatandaşlara güvenli konutlar sağlamaktır. 40 bin konut var ki Esenler’de şu anda dahi içinde oturulması hem imar hem statik bakımdan sıkıntılı. Onun için 90 bin yeni konut inşallah inşa edilecek.” diye konuştu.

‘ONLAR YIKAR AK PARTİ YAPAR’

Dünyanın en büyük üçüncü şehir parkına Esenler ve İstanbul’un sahip olacağını açıklayan Davutoğlu, Esenler’in yüzölçümüne 8 milyon 700 bin metrekare katılacağını bildirdi. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Askeriyemizin ihtiyaçlarını başka bir alanda karşılamak üzere, burada boşaltılacak konutların da içinde olacağı yeni bir Esenler doğacak. 2,5 milyon metrekarelik bir şehir parkı inşa edeceğiz. Çevreci geçinenlere de bir mesaj olsun. Şu Gezi vandallarına da bir cevap verelim mi? Hani Taksim’de 10-12 ağaç yer değiştirdi diye yeri göğü inletip, sonra Yalova’da asırlık çınarlar kesilince susanlara buradan Esenler Meydanı’ndan bir ses verecek misiniz? İşte çevrecilikse, çevrecilik burada. 2,5 milyon metrekare yeşil alan, şehir parkı. Onlar vandalizm yapar. Onlar yeşili istismar eder. AK Parti yeşili korur. Onlar yıkar AK Parti yapar. ” Başbakan Davutoğlu daha sonra AK Parti İstanbul İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Davutoğlu, “İstanbul’da etkili olan bir siyasi hareket, Türkiye’de etkili olmuştur. İstanbul’da düşüşe geçen bir siyasi hareket de Türkiye’de etkisini kaybetmeye başlamıştır” dedi.

Kaynak: Sabah

About the Author

-