Published On: Çar, Ağu 27th, 2014

Esenlerli Yaşlılar Hz. Yuşa Peygamber’in türbesini ziyaret etti

Esenler Belediyesi tarafından “Kimsesizlerin Kimi” projesi kapsamında gözetilen yaşlılar, Boğaziçi ve Hz. Yuşa Peygamber’in türbesini ziyarete götürüldü.

esenlerli_yaslilar_yusa_peygamberin_turbesini_ziyaret

Esenler Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarına her alanda destek olmaya devam ediyor. Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kimsesizlerin Kimi” projesiyle, ilçede yaşayan kimsesiz 25 yaşlı vatandaş, önce Beykoz’da bulunan İ.B.B. Sosyal Tesisleri’nde öğle yemeğine götürüldü. Boğaziçi’nin kıyısında denize nazır, martı sesleri ve deniz dalgaları arasında öğle yemeğini yiyen Esenler’in tecrübe abideleri,  buradan araçla Hz. Yuşa Peygamber’in türbesini ziyarete götürüldü.

KEK VE ÇAY İKRAMI

Burada, Hz. Yuşa Türbesi’ni ziyaret edip dua eden vatandaşlara Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü çalışanları tarafından kek ve çay ikramı da yapıldı. Yaşlılar, bir taraftan çaylarını yudumlarken bir taraftan da Yuşa Tepesi’nde bulunan izleme terasından, kuş sesleri arasında İstanbul Boğazı’nı seyretmenin ve doğa ile iç içe olmanın keyfini doyasıya yaşadılar.

HAYALİMİZDEKİ GÜNÜ YAŞADIK

Hz. Yuşa Türbesi’nde kılınan namazın ardından Boğaz manzarası izleyerek dinlenen yaşlı vatandaşlar, hayallerindeki bir günü yaşadıklarını belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve ekibini teşekkür ettiler. Başka ilçelerden türbeyi ziyarete gelen vatandaşlar da Esenler Belediyesi’nin bu hizmetini çok beğendiklerini, kendi ilçe belediyelerinin de bu tür geziler düzenlemesini istediklerini söylediler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-