Published On: Paz, May 11th, 2014

İmamlara Afet Bilinci Ve Güvenli Yaşam Semineri

 

afet-bilinci-imamlar

İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Belediyesiyle tarafından Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği Kampanyası çerçevesinde “Güvenli Yaşam Eğitimleri Semineri” yapıldı.  İstanbul’da olabilecek depremlere karşı nasıl hazırlanmalı konusunun ele alındığı seminerde müftülük personeli bilgilendirildi.

Seminere Esenler İlçe Müftüsü Halil ŞEKERCİ  İmam Hatipler Müezzin Kayyımlar ve Kuran Kursu Öğreticileri katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Halil İbrahim KALYONCU Deprem öncesi tedbirler nasıl olması gerektiğini deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı.

Kalyoncu; Herkese ait deprem çantası olmalı çantada kişiye ait özel ilaçların gözlükleri düdük ince battaniye fener cep telefonu şahsa ait kimlik fotokopisi resim acil durumda aranacak telefon numaralarının olması gerektiğini anlattı.

Oturulan evlerin imar durumlarının ne kadar önemli olduğu hususunda bilgi veren Kalyoncu: Ev eşyalarının deprem anında tehlike yaratmaması için duvara sabitlenmesi gerektiğini anlattı.

Proğrama katılan yetkililer bu seminerlerin Cami cemaatine ve Kuran Kursu öğrencilerine de verilmesi hususunda planlama yapıldığını belirtti.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author