Published On: Cum, Oca 2nd, 2015

İzciler, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılında şehitlerimizi andı

İzciler, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılında 90 bin şehidimizi saygıyla andı.

sarikamis-sehitler-izci

Eksi 19 derecede Allahuekber Dağı’nın zirvesine tırmanan izciler, vatan ve millet uğruna donarak hayatını kaybeden dedelerine vefalarını gösterdi.

Sarıkamış’ta 90 bin askerimizin donarak şehit düştüğü Allahuekber Dağı’nda 22 – 27 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Şehitleri Anma ve Milli Bilinç Kampı’na Esenler Belediyesi İzcilik Kulübü izcileri’nden 3 Oymakbaşı, 2 Lider, 4 kız ve 9 erkek ergin izci de katıldı.

ATALARINI YÂD ETTİLER

81 il ve 7 ülkeden 400’e yakın İzcinin katıldığı kamp öncesi izciler Kars Kapı Şehitliği’ni ziyaret ederek, atalarını dualarla yâd etti. İzciler, daha sonra karla kaplı şehitlik mezarlarını kaplayan karları kürüdüler. Atalarını yâd eden izciler daha sonra Erzurum’un Şenkaya ilçesine otobüslerle hareket ettiler. Gaziler Köyü’nün 100 yıl önce Sarıkamış Harekâtı ile alınmasının ardından 85’inci Alay sancağının, köy camisindeki minareye çekilişi temsili olarak canlandırıldı. Gaziler Jandarma Komutanlığı’ndan Mehmetçikler Alay Sancağı’nı minarede dalgalandırdıktan sonra bir asker ezan okudu. Daha sonra törene katılanlar Bardız Şehitliği’ne giderek dualar ettiler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-