Published On: Çar, Kas 26th, 2014

Kadınlar ‘Şiddete Hayır’ demek için yürüdü

Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar, kadına karşı her türlü şiddeti kınamak ve çocuk gelinler sorununa kamuoyunun dikkatini çekmek için, “kadına şiddete hayır” yürüyüşü düzenledi.

kadina-siddete-hayir-yuruyusu-bahcelievler

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Kadın Meclisi Merkezi önünde toplanan kadınlar Haznedar’dan başlayarak belediye binası önüne kadar yürüdüler. Ellerinde şiddeti kınayan pankartlarla yürüyen kadınlardan bir kısmı, her sınıftan erkekleri temsilen erkek kıyafetleri giyerken, bir kısmı da şiddet gören kadınları, temsili olarak canlandırdılar. Gerçek hayatında şiddete uğramış kadınların da yer aldığı yürüyüşte, yol boyunca alkışlarıyla kendilerine destek veren erkeklere karanfiller dağıtıldı.

osman-develioglu-kadina-siddete-hayir-yuruyusu

Bahçelievler Belediye Başkanlığı’na kadar yürüyen kadınları Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu karşıladı.

Etkinlikte konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Kadına şiddete bir gün değil, 365 gün hayır diyoruz. İnsan önemli bir varlık; eşi, emsali yoktur. Bu yüzden de insana önem vermek zorundayız. Bir aileyi oluşturan kadın ve erkek de kendi içinde birbirine önem göstermeli. Kadın birçok konuda arka planda görünse de her zamanda önde ve yönetici olmuşlardır” dedi.

Kadınlara destek vererek, yürüyüşe katılan televizyon programcısı Zahide Yetiş’e desteklerinden dolayı bir de plaket takdim edilen programda, kadınlar başkan Develioğlu ve Zahide Yetiş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-