Published On: Sal, Ara 30th, 2014

Kar yağışı ne kadar devam edecek?

Yurtta kar yağışı etkili oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yağışla ilgili açıklama yaptı.

kar-yagisi-ne-kadar-devam-edecek

Meteorolojinin son tahminlerine göre ise hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece düşecek.

İBB’den yapılan açıklama şöyle:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin İstanbul’u dün akşam saatlerinde etkisi altına alan soğuk hava ve hafif kar yağışının öğle saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.  Yağışın Anadolu yakasında etkili olacağı belirtildi.   İstanbul genelinde rüzgarın  hızı saatte 70 km’ye ulaştı.Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı kötü hava koşuyllayrı müc ade ekipleri sabaha kadar muhtemel olumsuzluklara  karşı hazır bekletildi.  Gece boyu hafif olarak yağan kar,  Kartal, Şile Hadımköy, Beylikdüzü Beykoz , Çatalca’nın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Dün gece 1605 personel 820 araç ana arter ve meydanlarda görev yaptı.
Buzlanmaya karşı 742 ton tuz kullanıldı.  Fırtına nedeniyle 8 ağaç devrildi. 7 binanın çatısı uçtu.  Çok sayıda tabela ve Reklam panosu hasar gördü.
ÇARŞAMBAYA KADAR ARA ARA YAĞACAK
Meteorolojinin tahminlerine göre ise kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve karın günboyu sürmesi bekleniyor.
İstanbul’daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ayrıca Çanakkale, Bursa,Balıkesir, Yalova, Kocaeli Sakarya hattını da etkileyecek.
METEOROLOJİNİN SON TAHMİNLERİ
Yapılan son değerlendirmelere göre; bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege,Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Yozgat,Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve adıyaman çevreleri ile Artvin’in kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege’nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara’nın kuzey ilçeleri ileAntalya’nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Amasya, Samsun, Tunceli,Erzincan, Erzurum ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi’nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
BOLU DAĞI’NDA DA ETKİLİ OLUYOR
TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde  yoğun kar yağışı etkili oluyor. Bölgede dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle  Bolu Dağı’nda kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı. Yağış özellikle D-100 karayolunun Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler ve  Abant Kavşağı, TEM Otoyolu’nun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesimi, Düzce’de  ise Topuk Yaylası mevkisinde sürüyor. Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı  güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olması ve aşırı hız  yapmaması konusunda uyarıyor. Bolu ve Düzce kent merkezlerinde ise kar kalınlığının 5 santimetreye  ulaşması günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kaynak: Milliyet

About the Author

-