Published On: Per, Tem 24th, 2014

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan Esenler’de anıldı

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın anıldığı Anadolu’yu Mayalayanlar programında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik  Göksu, “Biz Erbakan hocadan dava adamı olmayı, inancı, kararlılığı, inancımızla gurur duymayı öğrendik” dedi.

necmettin_erbakan_esenler 2

Ramazan etkinlikleri kapsamında Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Anadolu’yu Mayalayanlar programında merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Esenler’de anıldı. Binlerce vatandaşın Dörtyol Meydanı’ndaki yerini aldığı programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan katıldı.

FİKİR VE KAVRAM ÜRETTİ

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen gece, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erbakan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden programda merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, oğlu Fatih  Erbakan anlattı. Babası Necmettin Erbakan’ın son derece üstün özelliklere sahip bir insan olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, “O’nu bir ilim adamı kimliğiyle hatırlamamız, tanımamız lazım. O sadece kendi üniversitesi içinde çalışmalar yürüten değil dünyadaki tüm bilimsel literatürlerde tanınmış bir ilim adamıydı” diye konuştu. Necmettin Erbakan’ın ideolog bir kimse olduğunu dile getiren Fatih Erbakan, “O düşünce, söylem, fikir, zihniyet ve kavramlar üretmiştir. Milli görüş hareketinin temel özellik ve prensiplerini ideolog olarak ortaya koymuştur. Fatih Erbakan, babasının sadece fikir ve düşünce adamı değil, bunları fiilen de uygulayan bir kimse olduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Başkan Göksu, Erbakan’a gecenin anısına bir tablo hediye etti.

fatih_erbakan

HEPSİNİ O’NDAN ÖĞRENDİK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasına “Biz Erbakan hocadan dava adamı olmayı, inancı, kararlılığı, inancımızla gurur duymayı öğrendik” diyerek başladı. Erbakan’ı Esenler’de anmaktan ve O’ndan bir şeyler öğrenmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Göksu, “Bize hiçbir zaman öteki olmadığımızı, ötekilerin bu toprakları işgal eden işgalcilerin olduğunu öğretti” dedi.Göksu, konuşmasının sonunda vatandaşları Kadir Gecesi (bu gece) Filistin’deki Müslümanlara adına düzenlenecek “10 Bin Hatim 100 Bin Dua” programına davet etti.

DERNEKLERE PLAKET

Göksu, konuşmasının ardından Ramazan Etkinlik Alanı’nda yer alan Anadolu Sokağı’ndaki derneklerin yöneticilerine katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim etti. Programın sonunda sanatçı Ammer Acarlıoğlu, Esenlerliler için ilahiler seslendirdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-