Published On: Per, Ara 18th, 2014

Metris Ceza İnfaz Kurumu Sema Gösterisi düzenledi

Esenler Belediyesi’nin Metris 2 No’lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile ortaklaşa düzenlediği Şeb-i Arus programında hükümlü ve tutuklular, verdikleri Tasavvuf Müziği Konseri ve yaptıkları Sema Gösterisiyle izleyicileri mest etti.

metris-cezaevi-mevlana-sebi-arus

Türkiye’de ilklere imza atan Esenler Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Metris 2 No’lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile ortaklaşa Hz. Mevlâna’nın 741. Vuslat Yıldönümü’nde farklı bir Şeb-i Arus programı düzenledi. Programda hükümlü ve tutuklular, verdikleri Tasavvuf Müziği Konseri ve yaptıkları Sema Gösterisiyle izleyicileri mest etti.

Metris 2 Nolu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda gerçekleşen programa; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Metris Ceza ve İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Metris 2 Nolu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu 1. Müdürü Erol Özbulut, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve Esenler Belediye Başkan Yardımcıları, hükümlü ve tutuklu yakınları katıldı.

tevfik-goksu-metris-cezaevi-konusma

GELENEKSELLEŞSİN İSTİYORUZ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Ne olduğumuzu değil ne olacağımızı bilmediğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Bu program bizim açımızdan çok önemli olduğu gibi buradaki hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz ile onların aileleri için de son derece önemli” dedi. Göksu, bu etkinliklerin Metris’te gelenekselleşmesini istediklerini belirterek, mahkûmların rehabilite olmaları açısından böyle programların gerekli olduğunu kaydetti. Göksu ayrıca hükümlü ve tutuklulara birer eşofman takımı hediye edeceklerini söyledi.

ÖLÜM DEĞİL DÜĞÜN

Hz. Mevlana’nın vuslatının 741. yıldönümü ile ilgili konuşan Göksu, “Bizim medeniyetimiz ölümü yok olmak olarak görmez, bizim medeniyetimizde ölüm yeniden dünyaya başlamaktır. Bu başlangıç gününü Hz. Mevlana, düğün günü ilan etmiş. Biz de her yıl Aralık ayının 17’sinde Mevlana’yı rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu. Programda, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu da bir konuşma yaptı.

metris-sema-gosterisi

MEST ETTİLER

Programda, hükümlü ve tutukluların oluşturduğu Tasavvuf Müziği Korosu önce dualar okudu. Program daha sonra grubun verdiği konserle devam etti. Birbiri ardına ilahiler okuyan koro, dinleyicileri mest etti. Konser esnasında yakınlarının sesini duyan bazı tutuklu ve hükümlülerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Konser sonrası ney eşliğinde salonda sema gösterilerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, davetlilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-