Published On: Per, Oca 8th, 2015

O hakim ve savcılara büyük inceleme

HSYK Genel Kurulu, Balyoz ve Ergenekon davalarında ‘hukuksuzluk’ yaptığı ileri sürülen savcı ve hâkimler hakkında inceleme başlatıyor.

savci_oz_bu_karar_bence_kurulda_alinmadi

Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Genel Kurulu, Ergenekon veBalyoz davalarında görev yapan hâkim ve savcılarla ilgili yapılan şikâyetler hakkında inceleme izni vermeyen HSYK 3. Dairesi’nin önceki kararlarına yapılan tüm itirazları kabul etti.

Genel Kurul kararına göre, Ergenekon ve Balyoz davalarında başından bu yana yapıldığı ileri sürülen hukuka aykırı işlem ve kararlarla ilgili inceleme yürütülecek.

Genel Kurul’un bu kararı Ergenekon ve Balyoz soruşturma ve davalarında görev alanhâkim ve savcılar hakkında kapsamlı bir müfettiş soruşturması yürütüleceği anlamına geliyor.

HSYK Genel Kurulu, önceki gün yaptığı toplantıda, HSYK 3. Dairesi’nin Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan sanıklar ve avukatları tarafından yapılan şikâyetlerle ilgili inceleme izni vermemesine ilişkin kararlara yapılan itirazları görüştü. Genel Kurul, 3. Daire’nin ret kararlarına karşı yapılan itirazların önceki HSYK döneminde Genel Kurul’a sevk edilmemesi nedeniyle biriken başvuruların kabul edilmesine karar verdi.

3 BİN ŞİKAYET İNCELENECEK

Bu arada yine Ergenekon ve Balyoz davalarının soruşturma ve kovuşturma aşamalarına ilişkin sanıklar ve avukatları tarafından verilmiş yaklaşık 3 bin suç duyurusunun da HSYK 3. Dairesi önüne getirilmeden bekletildiği anlaşıldı. Yeni HSYK yönetimi, HSYK 3. Dairesi’nce gündeme alınmayan bu şikâyetlerin tasnif edilmesini ve işleme alınması için müfettişlere talimat verdi. Bu amaçla bir HSYK müfettişinin halen çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Bu şikâyetlerin de işleme konulmasıyla Ergenekon ve Balyoz davalarının bütün yönleriyle HSYK tarafından inceleneceği belirtildi.

Kaynak : Milliyet

About the Author

-