Published On: Sal, Tem 22nd, 2014

Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?

22 şehirde devam ettiği iddia edilen operasyonda gözaltına alınan isimler ve neden gözaltına alındıklarına dair ilk bilgiler de geldi.

operasyonda_kimler_neden_gozaltina_alindi

Gözaltına alınan isimler arasında İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse, 4.Sınıf Emniyet Müdürü Yasin Topçu,  4.Sınıf Emniyet Müdürü Kazım Aksoy, İstanbul İstihbarat Eski müdürü Erol Demirhan, emniyet amiri Ramazan Candan, emniyet amiri Gafur Ataç, 17 aralıkoperasyonunu gerçekleştiren Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın da olduğu iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de bulunuyor.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan polislerin, Halkalı ve Alibeyköy’deki polis lojmanlarında bulunan evlerinde aramaların sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve resmi belgede sahtecilik, askeri casusluk, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini engelleme- bozma, delilleri yok etme, değiştirme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatı kayda almak” gibi suçlarına karıştıkları iddia edildi.

Kaynak: Haber7

About the Author

-