Published On: Paz, Kas 9th, 2014

Taksim’den Kartal’a kadar raylı sistemle ulaşabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Aksaray-Yenikapı Metro Hattı Açılışı”nı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı bir törenle gerçekleştirecek.  Yeni hat sayesinden Esenlerliler, Taksim’den Hacıosman’a, Üsküdar’dan Kartal’a kadar raylı sistemle ulaşabilecek.

metro_projesi

İstanbul’u dünyanın en uzun raylı sistem ağına sahip ikinci kenti yapma hedefinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Aksaray-Yenikapı metro hattını hizmete alacak. İstanbul’daki raylı sistemler arası büyük entegrasyon sağlayacak “Aksaray-Yenikapı” metro hattının 9 Kasım Pazar günü açılmasıyla  Esenler’deki metro istasyonlarından yola çıkan biri, Taksim’den Hacıosman’a, Üsküdar’dan Kartal’a kadar raylı sistemle ulaşabilecek.

YENİ HATTIN FAYDALARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce açıklandığı üzere 2019 yılında 430 km, 2019 sonrasında ise 776 km uzunluğunda modern metro ağı hedefine emin adımlarla ilerlerken, Aksaray-Yenikapı metro hattının hizmete girmesiyle İstanbul’daki raylı sistemlerde birbirine bağlanmış olacak. Aksaray-Yenikapı metro hattının açılmasıyla Kartal’dan yola çıkan biri, Atatürk Havalimanı’na kadar raylı sistemle seyahat etme imkanını yakalayacak. Bunun yanı sıra Üsküdar’dan Başakşehir’e, Maltepe’den Bağcılar’a, Göztepe’den Mahmutbey’e, Kadıköy’den Aksaray’a, Taksim’den Atatürk Havalimanı’na, Levent’ten otogara, Maltepe’den Esenler’e ve Maslak’tan da Bayrampaşa’ya yine raylı sistemle kesintisiz yolculuk yapılabilecek.

30 DAKİKADA ÜSKÜDAR

Esenler’deki, “Esenler, Menderes, Üçyüzlü, Terazidere” metro istasyonlarından birinden yola çıkan vatandaş, Yenikapı hattı üzerinden; Marmaray’ı kullanarak yaklaşık 30 dakikada “Sirkeci, Üsküdar ve Ayrılık Çeşmesi“ne ulaşabilecek. Yenikapı Hacıosman hattı sayesinde” Vezneciler, Haliç, Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli/Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent,  4.Levent, Sanayi, İTÜ Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi, Darüşşafaka, Hacıosman Seyrantepe” Marmaray’la Ayrılıkçeşmesi’ne geçiyriği takdirde ise;“Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık, Kartal”a kadar gidebilecek.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-