Published On: Sal, Eyl 9th, 2014

Yaz Kur’an Kursları’nda, binlerce çocuk eğitim aldı

Gönlü ve ağzı dualarla dolu Esenlerli yaklaşık on bin çocuk, Yaz Kur’an Kursları’nda eğitim aldı.

yaz_kuran_kurslari_esenler

Esenler Müftülüğü’nün ilçedeki tüm camilerde ve Kur’an kurslarında 23 Haziran tarihinde açtığı Yaz Kur’an Kursları’nda, 2 ay boyunca binlerce çocuk eğitim aldı. Bu yıl “Herkes Okusun” sloganıyla açılan kurs kapsamında, ilçede bulunan tüm camilerde (45), tüm Kur’an kursları (12) ve bazı okullarda yaklaşık on bin çocuk; Kur’an-ı Kerim, İbadet, Siyer ve Ahlâk gibi dini içerikli dersler aldılar. Çocuklar bu derslerin yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirdiler.

BU SEVABA ONLAR NAİL OLDU

Çocuklara eğitimleri; ilçedeki 45 caminin imam ve müezzinleri, 32 Kur’an kursu hocası ve 126 da fahri Kur’an kursu eğitmeni verdi. Hafta içi her gün verilen eğitimlerde çocuklar, 2 ay boyunca toplam 120 saatlik bir eğitimden geçtiler. Öğrenciler, eğitimlerin sonunda Yaz Kur’an Kursu Katılım Belgesi de aldılar.

KURSLARA BÜYÜK TALEP

Yaş sınırının kalkmasıyla birlikte kurslara talebin gün geçtikçe daha da arttığını belirten yetkililer, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Yaz Kur’an Kursları’nda önemli bir artış olduğunu söylediler. Önceki yıl Yaz Kur’an Kursları’nda 7 bin öğrencinin eğitim aldığını kaydeden yetkililer, bu yıl bu sayının 10 bine ulaştığını açıkladılar. Sayının artmasıyla talebi karşılamak amacıyla Esenler Müftülüğü, gerekli çalışmaları yaparak ilçedeki bazı okullarda da Kur’an Kursu eğitimi verdi.

YENİ KURSLAR GELİYOR

Müftülük yetkilileri ayrıca artan talebi karşılamak için ilçede hizmet veren 12 Kur’an Kursu’na, yeni eğitim-öğretim yılında 9 adet daha ekleneceğinin müjdesini verdiler.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-