Published On: Paz, Tem 13th, 2014

Yetimler Gecesi’nden dünyaya barış mesajları

Esenler Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Yetimler Gecesi’nde tüm dünyaya barış mesajları verildi.

yetimler_gecesi_esenler

Ramazan Etkinlikleri kapsamında Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen Ramazan ayının 15’inci gününde, Yetimler Gecesi’nde dünyanın farklı coğrafyalarından yetim çocuklar, barış mesajları verdi. Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım katıldı. Yetimlere özel çeşitli gösterilerle başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

MÜSLÜMANLAR SAHİP ÇIKACAK

Programda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım, sözlerine “Dünyada 400 milyon yetime biz Müslümanlar sahip çıkacağız. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkese hayırlar götürmek zorundayız” diye konuştu. “Yetimlerimizin hayallerini dahi öldüren diktatörler ne yazık ki dünyanın her yerinde var” diyen Yıldırım, dünya üzerindeki yetim çocukların acı dolu hikayelerinden de bahsetti. Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Yıldırım, “Yetim çocukların gözyaşları İsrail’i boğacaktır” dedi.

ONLAR BİZİM YETİMLERİMİZ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün yetimlerimizle aynı sofrayı paylaştık. Yetimlerimizin başını okşadık, acılarını yüreğimizde hissettik, bu şehir adına yetimlerimizi ağırladık” diye konuştu. “Esenler olarak Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın, Filistin’in yetimleri bizim yetimlerimizdir” diyen Göksu, savaş yanlılarını hedef göstererek“Bugün Firavun olabilirsiniz ama bir gün karşınıza Hz. Musa çıkacak ve itikadınızı yıkacak” şeklinde konuştu.

ihh_gazze_yetimler

BARIŞ MESAJLARI

Konuşmaların ardından Suriyeli bir grup yetim çocuk, sahneye çıkarak barış şarkıları seslendirdi. Gecenin sonunda sanatçı Ömer Karaoğlu, 9 farklı ülkeden Esenler’e gelen yetim çocuklarla beraber ilahiler seslendirdi. Böylece Esenler’den Dünya’ya barış mesajları verildi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-