Published On: Sal, Tem 22nd, 2014

100 bin Esenlerli, dua için Dua Meydanı’nda buluşacak

Esenler Belediyesi tarafından bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde düzenlenecek “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programında 100 bin Esenlerli hep birlikte ellerini açıp Filistin ve Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasının huzura kavuşması ve tüm dünya mazlumları için dua edecek. Gecede, Umre’ye gönderilecek 10 kişi için de kura çekilecek.

esenler_gazze_dua

Esenler Belediyesi, Kadir Gecesi’nde birlikteliğin en güzel örneğini sergileyecek. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da ilklere ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi’nde, “Dualarda buluşuyoruz… 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programı düzenleyecek. Esenler Dörtyol (Dua) Meydanı’nda 23 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 23.30’deki program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı milletvekillerinin de katılacağı Kadir Gecesi özel programında, 100 bin Esenlerli hep birlikte, Filistin, Gazze, Suriye, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasının yetim kalmış ülkelerinin huzura kavuşması ve dünyadaki tüm mazlumlar için yüz binlerce salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler getirip, dualar okuyacak.

10 BİN HATİM DUASI

Esenler’de Ramazan boyunca gerçekleştirilen bir birinden güzel programları taçlandıracak “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programında, ilçedeki din görevlileri, Kur’an Kursu öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından okunan 10 bin Hatm-i Şerif’in duası da, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu tarafından yapılacak.

İçerisinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin Esenler’de en iyi şekilde ihya edilmesi için özel bir program düzenlediklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Gecemizde Esenlerli vatandaşlarımız tarafından okunan 10 bin Hatm-i Şerif’in ecir ve sevabı, başta Esenler’den olmak üzere tüm rahmet-i Rahman’a kavuşanlarımıza hediye edilecek. Ve bu özel gecede, bir kardeş belediye olarak Gazzeli kardeşlerimizle birlikte olacağız. Huzura kavuşmaları için Cenab-ı Allah’a niyazda bulunacağız” dedi.

kura_ile_umre

10 KİŞİYE UMRE HEDİYESİ 

Esenlerlilerin tek bir yürek olup, tek bir dilden ve gönülden dua edecekleri gecede, noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlenecek toplam 10 kişiyi de Umre’ye gönderilecek. Esenler Belediyesi olarak bu mübarek gecede verilecek en güzel hediyeyi de Esenlerlilere sunacaklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “ Hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla 10 kardeşimizi kutsal topraklara göndereceğiz. Kadir Gecesi’nin bereketini kutsal topraklara taşıyacak olan kardeşlerimiz, Dörtyol Meydanı’nda bulunan herkesi dualarında unutmayacaklar. Gönlünü ve kalbini dua ile buluşturmak, bu ulvi geceyi en iyi şekilde değerlendirmek isteyen herkesi Kadir Gecesi’nde Esenler Dörtyol Meydanı’na bekliyoruz ” şeklinde konuştu.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-