Published On: Sal, Tem 22nd, 2014

Esenler Belediyesi’nden İsrail ürünlerine Boykot

Gazze’nin kardeş belediyesi Esenler Belediyesi’nden kardeşlik örneği.

esenler_belediyesi_gazze_boykotu

Esenler Belediyesi, İsrail soykırımını protesto etmek için Esenler’de bu ülke ürünlerini boykot kararı aldı. Belediye sosyal tesislerinde ve belediye satın almalarında İsrail menşeli hiçbir ürün ve malzemeye yer verilmeyecek. 

Esenler Belediyesi yarın yapmayı planladığı 10 bin kişilik Büyük Esenler İftarı’nı ve tüm mahalle iftarlarını da iptal ederek parasını Gazze’ye gönderme kararı aldı.  Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Kardeşliğimizi bugün göstermezsek başka ne gün göstereceğiz” diyerek vatandaşları da en aktif şekilde boykota çağırdı ve, “Bebek katili İsrail’i dize getirene kadar kardeşlerimizin yanında olalım” dedi. 

İSRAİL ÜRÜNLERİNE BOYKOT 

Dünyanın gözü önünde günlerdir Gazze’de katliamlarını sürdüren gözü dönmüş İsrail’e karşı çeşitli sivil toplum kuruluşlarından sonra kamu kurumları da sert tepki göstermeye başladı. En sert tepki ise Gazze’nin kardeş belediyesi Esenler’den geldi.  Esenler Belediyesi, bebek, çocuk ve kadın demeden günlerdir ölüm kusan İsrail’e karşı bir dizi uygulama başlattı. Belediye ilk olarak, kendi tesislerinde İsrail menşeli hiçbir ürünü bulundurmama kararı aldı. Esenler Belediyesi ayrıca, bundan sonra belediye satın alımlarında da hiç bir İsrail menşeli ürün ve malzemeyi almayacak. 

ESNAF VE HALKA BOYKOT ÇAĞRISI 

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, boykotun sadece belediye tesisleri ile sınırlı kalmayacağını, kalbi Gazze halkı ile birlikte attığına inandığı Esenler halkının da bu boykota destek vereceğini belirtti. Esenler esnafı ve halkından boykota en etkili biçimde destek isteyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Biz Gazze halkı ile iki kere kardeşiz. Birincisi din kardeşiyiz. İkincisi Gazze Belediyesi ile Esenler Belediyesi kardeş belediye. Bu sebeple kardeşliğimizi herkesten daha fazla göstermeliyiz. Kardeşliğimizi bugün göstermezsek başka ne gün göstereceğiz? Esnafımızdan İsrail menşeli ürünleri satmamalarını, vatandaşlarımızın da kullanmamalarını istiyoruz. Aynı zamanda bu bir insanlık meselesidir, vebaldir. İnsanlığın öldüğü bir çağda dünyaya insanlığı yine biz göstereceğiz” dedi. 

İSRAİL’İ DİZE BİZ GETİRECEĞİZ 

İsrail’in tüm dünya Müslümanlarına kafa tuttuğunu, akıttığı bu masum kanlarda mutlaka bir gün kendilerinin boğulacağını kaydeden Göksu, “Biz Esenler’den bir hareket başlatıyoruz. İnşallah bu hareket, dalga dalga önce İstanbul’a, sonra tüm Türkiye’ye, daha sonra da tüm dünyaya yayılacak. Barbarlıklarını tarif etmekte kelime bulamadığım bu katil devleti biz dize getireceğiz. Bütün kardeşlerimden ricam şu ki, bebek katili İsrail’i dize getirene kadar Gazze halkının yanında olalım. Herkesi kendi imkanları dahilinde Gazze halkı ile beraber olmaya çağırıyorum. İsrail ürününü almamak da bir destektir, dua ve niyazda bulunmak da… Ne tarafta olduğumuzu bir şekilde mutlaka belirtmemiz lazım” şeklinde konuştu. 

İFTAR PARASI GAZZE’YE 

Bu arada Esenler Belediyesi’nin 22 Temmuz Salı günü Dörtyol Meydanı’nda düzenlemeyi planladığı 10 bin kişilik geleneksel Büyük Esenler İftarı da Gazze’ye destek için iptal edildi. İlçedeki diğer mahalle iftarları da iptal edildi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Düzenleyeceğimiz iftarların parasını Gazzeli kardeşlerimize göndereceğiz. Bugün, Filistin halkı ile birlik olma günüdür” dedi. 

100 BİN KİŞİ İLE DUA EDİLECEK 

Esenler Belediyesi, her Ramazan’ın Kadir Gecesi’nde düzenlediği “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programını da bu sene ağırlıklı olarak Gazze’ye ayıracak. Dörtyol Meydanı’nda Kadir Gecesi, Esenler’de Müftülük görevlileri, Kur’an Kursu öğrencileri ve vatandaşlar tarafından okunan 10 bin Hatm-i Şerif’in duası, 100 bin kişi ile yapılacak. Esenler Dörtyol Meydanı’ndan 100 bin kişi, Filistin ve Gazze başta olmak üzere Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve zulüm altında inleyen tüm Müslümanların kurtuluşu için hep birlikte el açıp Cenab-ı Allah’a yalvaracak, niyazda bulunacak.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-