Published On: Cts, Ağu 23rd, 2014

Çocuk Üniversitesi öğrencileri Esenler’de yaşlıları ziyaret etti

74 yaşındaki Keriman Gülçubuk’u evinde ziyaret eden Çocuk Üniversitesi’nin öğrencileri, en önemli dersi bu ziyarette aldılar.cocuk_universitesi_istanbul_gezi

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nin hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin öğrencileri, önce İstanbul’un en güzel yerlerini gezdi, ardından da Esenler’de yaşlı ziyaretinde bulundu.

İSTANBUL’U TURLADILAR

Belediye’ye ait araçlarla eğitim gördükleri YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nden kaldırılan servislerle öğrenciler, İstanbul’un tarihi mekânlarını gezdiler. Rehberler ve hocalar eşliğinde; Sultanahmet Meydanı ve Camii’ni, Eminönü Yeni Camii’ni, Topkapı Müzesi’ni gezen minik üniversiteliler, bol bol da fotoğraf çektirdiler. Oldukça keyifli bir gün geçirdiklerini belirten öğrenciler, gün boyu süren gezinin ardından evlerine döndüler.

cocuk_universitesi_yasli_ziyareti

HAYAT DERSİ ALDILAR

Çocuk Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, gezinin ertesi günü Nene Hatun Mahallesi’nde tek başına yaşayan 74 yaşındaki Keriman Gülçubuk’u evinde ziyaret etti. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeliyle birlikte Gülçubuk’un kapısını çalan çocuklar, Keriman teyzelerine yalnız olmadığını hatırlattılar. Çocuk Üniversitesi’nin minik öğrencileri bu ziyarette en önemli dersi aldılar. Hayat tecrübelerini çocuklarla paylaşan Keriman Gülçubuk, “Allah kimseyi kapıya, cama baktırmasın. Sokaktan geçen çocuklar bana camdan bile seslense mutlu oluyorum. Siz, beni evimde ziyaret ettiniz. Yaşlandığında, yalnız kaldığında daha çok insan aranıyor. Allah sizden razı olsun” dedi. Çocuklara altın değerinde tavsiyelerde de bulunan Gülçubuk, “Ben çocukken çok saftım. Temiz kalpli olmak güzel şey ama her şeyin fazlası zarar. Kimseye kanmayın. Kötülük de düşünmeyin. İyilik yapın, iyilik yapmak insanı ayakta tutuyor” diye konuştu.

BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR

Kendisini ziyarete gelen çocuklara çikolata ve kolonya ikramında bulunan Keriman teyzeye öğrenciler de aldıkları meyveleri verdiler. Çocuklar Keriman teyzeleriyle fotoğraf çektirmeyi de ihmâl etmediler. Rahatsızlığından dolayı yürümekte güçlük çeken Keriman Gülçubuk, Esenler Belediyesi’ne de kendisine tahsis ettiği tekerlekli sandalye için teşekkür etti.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-