Published On: Cum, Eyl 5th, 2014

Erdoğan’dan Obama’ya: Gülen’i bize verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşmede Gülen’in ya iadesini ya da deport (sınırdışı) edilmesini isteyecek.

erdogandan_obamaya_guleni_bize_verin

Azerbaycan ziyaretinin ardından NATO toplantısına katılmak için Galler’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı ve yeni hükümete ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Paralel yapının bir ‘casusluk örgütüne’ dönüştüğünü anlatan Erdoğan, bugün görüşeceği ABD Başkanı Barack Obama’dan, Fetullah Gülen’in iadesini ya da sınırdışı edilmesini isteyeceğini anlattı.

ADETA CASUSLUK ÖRGÜTÜ

Paralel yapıyla ilgili Obama’ya ne diyeceksiniz?

Her şey ortada. Türkiye’de ‘elde bilgi-belge olmadan ne yapacaksınız’ diyenler var. Oysa her şey, dinlemeler, tapeler ortada. Bir ülkenin Başbakanı dinlendi, bakanları dinleniyor, bundan daha büyük belge olur mu? Türkiye’nin Başbakanı yazışmalarda, ‘dönemin Başbakanı’ ifadeleriyle yeralıyor. Bunlar ele geçti. Kabineler oluşturuldu. Tabii ki şimdi ne yapacaklar, inkâr edecekler… İş o safhaya geliyor. Bundan daha büyük, daha ciddi hangi belge olabilir? Şu anda bu adamlar bütün elektronik cihazları falan kaçırmak suretiyle delilleri yok etme noktasına geldiler. Bunlar adeta bir casusluk örgütü oluşturmuşlar. Bütün bu işlerin odaklandığı merkez şu anda Pensilvanya.

‘YA DEPORT YA İADE’ DİYECEĞİM

Pensilvanya Amerika’dan başka bir yerde değil. Biz de tabii Amerika’dan madem biz stratejik ortağız, madem bizim aramızda bir model ortaklık var, siz nasıl bizden zaman zaman bazı teröristleri istiyorsunuz biz de size veriyorsak şu anda biz de size diyoruz ki böyle böyle… Ya bunu deport (sınırdışı) edin ya da verecekseniz bize verin. Bunlar çok açık ve net olarak ortada. Gelsin ülkesinde yaşasın. Madem suçu olmadığını söylüyor… Gelsin burada yaşasın. İdare edecekse buradan idare etsin, siyasete soyunacaksa burada soyunsun.

Kaynak: Abdülkadir Selvi-Yeni Şafak

About the Author

-