Published On: Pts, Eyl 29th, 2014

Esenler Kent Konseyi, 2014 yılı 2. Toplantısı’nı gerçekleştirdi

Esenler Kent Konseyi, 2014 yılı 2. Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantı’nın gündemi madde bağımlılığıydı.  Konsey üyeleri Esenlerli gençlerin madde bağımlılığı tuzağına düşmemesi için talep ve önerilerde bulundu.

esenler-kent-konseyi

Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması amacıyla kurulan Esenler Kent Konseyi’nin 2014 Yılı 2. Genel Kurul Toplantısı Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın başkanlığında yapılan toplantıya; Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Polisi Erhan Yalçınkaya’nın konsey üyelerine madde bağımlılığına karşı mücadele konusunda yaptığı sunum ile devam etti.

HER ŞEY SİGARAYLA BAŞLIYOR

2012 yılında ABD’de 38 bin, Rusya’da ise 35 bin kişinin uyuşturucudan öldüğünü belirten Narkotik Şube Polisi Erhan Yalçınkaya, “Bu mücadele sadece bizim mücadelemiz değil. Dünya, madde bağımlılığı ölümleriyle boğuşuyor. Madde bağımlılığının tedavisi mümkün fakat kişi istemezse imkansız. Bu hastalık sadece polisiye tedbirle çözüm bulmuyor. Ailelerin çocuklarının uyuşturucu kullandığını öğrenmesi ortalama 2 yılı buluyor. Madde bağımlılarının yüzde 96’sı sigara içiyor. Uyuşturucu da, sigara da beynin aynı bölgesinde yer ediyor. Genelde sigarayla birlikte içiliyor.Yapılan araştırmalarla bu maddelerin içinde; domuz yağı, fare zehri gibi maddelere rastlanıyor” dedi. Yalçınkaya sunumu Esenler için tavsiyelerde bulunarak tamamladı. İlçe genelinde kaç kişinin madde bağımlısı ve potansiyeli olduğunun analizinin yapılması gerektiğini vurgulayan Yalçınkaya, madde bağımlılığına karşı ilçe genelinde kampanya başlatılmasını ve kamu kuruluşlarının ile sivil toplum kuruluşlarının beraber hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

POLİS SOKAKTA

Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, madde bağımlılığı konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “Tüm asayiş konularında herkes üstüne düşeni yapmalı. Vatandaşımızın huzuru için bir bütün olmalıyız. Böylece huzura erişebiliriz. Emniyet olarak bizim kapımız her zaman sizlere açık. Polisimiz sokakta. Uyuşturucu madde konusunda birçok tutuklama yapıldı” şeklinde konuştu.

% 100 HAYAT’LA BÜYÜK BAŞARI

Esenler Kent Konseyi Başkanı Ömer Çetinkaya, Konsey’in işleyişi hakkında konsey üyelerine bilgi vererek, Kent Konseyi’nin şehrin kanaat önderlerinin içerisinde yer aldığı ve istişarede bulunduğu  bir kuruluş olduğunu belirtti. Çetinkaya, son dönemde artan madde bağımlılığından kaynaklı ölüm vakalarından dolayı gündeme madde bağımlılığına karşı mücadele konusunu aldıklarını ifade etti. Esenler Belediyesi’nin madde bağımlısı gençlere yönelik hayata geçirdiği “%100 Hayat” projesinin 5 yıldır büyük başarı sağladığını belirten Çetinkaya, madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında konseyde bu konuyu takip edeceklerini belirtti.

Çetinkaya’nın konuşmasının ardından Genel Kurul’da komisyon üyeleri oylandı. Dilek ve temenni bölümüyle devam eden toplantı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi partililerin temsilcilerinin konuşmalarıyla sona erdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-