Published On: Paz, Kas 9th, 2014

Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Fuara katıldı

ESKAM, iş arayan ve işverenleri bir araya getirmek amacıyla İSKİF 2014’teki yerini aldı.

iskif_fuarina_katilan_firmalar

Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM), İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı’ndaki (İSKİF) yerini aldı. Bugün açılan ve 7 ile 8 Kasım tarihlerinde de Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek İSKİF 2014’te iş arayan ve işverenler bir araya geliyor. Fuar kapsamında; Türkiye’de tanınmış, alanlarında uzman pek çok konuşmacının katılımıyla seminer, panel ve oturumlar yapılarak, fuara katılan kurumların işgücüne yönelik istihdam politikaları ele alınacak.

İŞSİZLİĞE ÇARE

Esenler Belediyesi’nin marka projelerinden Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM) de İSKİF’teki yerini aldı ve alanda bir stant açtı. ESKAM, bu stantta istihdama aracılık ediyor. Böylece işsizlere iş arama süreçlerinde rehberlik-danışmanlık hizmeti verilmesi ve işverenlere nitelikli işgücü temininde yardımcı oluyor. 2009 yılında kurulan ve “İşsizliğe Çare Oluyoruz” sloganıyla çalışmalarına devam eden ESKAM, kariyer ve istihdam fuarlarındaki yerini alarak Esenler’de işsiz kalmaması adına kurduğu stantta faaliyetlerini sürdürüyor.

STANDA BÜYÜK İLGİ

ESKAM’ın İSKİF’teki standı iş arayanlar ve işverenler tarafından büyük ilgi görüyor. 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan ESKAM personeli bir taraftan vatandaşlara iş bulmaları için danışmanlık yaparken diğer taraftan da çeşitli ikramlarda bulunuyor. ESKAM personeli, verdikleri formlarla vatandaşların özgeçmişlerini kayıt altında tutarak işverenlere ulaştırıyor, ardından da vatandaşların birebir mülâkatlarında yanlarında yer alarak işe yerleşme sürecinde onlara rehberlik ediyor. ESKAM ile 5 yılda toplam 13 bin 530 kişi iş sahibi oldu.

MARKA PROJELERİ ANLATIYORLAR

Esenler Belediye Başkanı Aydın Polat ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan da, İSKİF’i ve ESKAM standını gezerek hem çalışmalar hakkında bilgi aldı, hem de firmalarla bir araya gelerek istişarelerde bulundular.

Ayrıca Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi (ESTİM) çalışanları da standı ziyaret edenleri Esenler Belediyesi’nin marka projeleri hakkında bilgilendiriyor.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-