Published On: Cum, Ara 12th, 2014

Engelliler sanattaki hünerlerini sergiliyorlar

Esenler’de yaşayan ortopedik engelliler, aldıkları Fiyografi, Ayna ve Seramik Kursu ile sanattaki hünerlerini bir bir sergiliyorlar…

engelliler-sanat

Esenler Belediyesi’nin ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yönelik faaliyetleri devam ediyor. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu kursta Esenler’de yaşayan ortopedik engellilere Fiyografi, Ayna ve Seramik sanatı eğitimleri veriliyor. kursta; İstanbul Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Süreyya Oskay, Öğretim Görevlileri Vedat Yanar Sönmez ve Kifayet Özkul ile Seramik Öğretmeni Yağmur Kırbaş eğitim veriyor.

YERİNDE ÖĞRENİYORLAR

Salı, Çarşamba ve Pazar Günleri saat 10.00 ile 15.00 arasında gerçekleşen dersler, ikişer gruplar halinde veriliyor. Eğitimlerle ortopedik engellilere farklı el sanatları tekniği kazandırılması amaçlanıyor. Kursa katılan ortopedik engelliler ayda bir kez İstanbul Üniversitesi Tepecik Kampüsü’ne götürülerek, burada yapılan Fiyografi, Ayna ve Seramik sanatı çalışmalarının nasıl yapıldığını yerinde görüyor. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah evlerinden alınan engelli öğrenciler, ulaşım sıkıntısı çekmeden kurs bitiminde tekrar evlerine bırakılıyor.

KERMESTE SATILACAK

Kursta yapılan çalışmaların açılacak kermeste destek amaçlı satışa sunulacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Süreyya Oskay, ”Öncelikle vermiş olduğu destekten dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederim. Biz burada verdiğimiz eğitimlerle engelli arkadaşlarımıza meslek edindirmeyi ve edindikleri mesleği üretime dönüştürerek kendilerine gelir kaynağı sağlamalarını hedefliyoruz. Çalışmalarımızı, 28, 29 ve 30 Aralık tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’ nde düzenleyeceğimiz kermeste satışa çıkarmayı düşünüyoruz. Satışların gelirini buradaki kursumuza harcayarak nice engelli arkadaşımızı meslek sahibi yapacağız” dedi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-