Published On: Pts, Haz 9th, 2014

Adalar İlçesi 5 Haziran Çevre gününü kutladı

adalar

Adalar ilçesinde eğitim gören öğrenciler Dünya Çevre Günü dolayısıyla Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu´nda “Başka Bir Dünya Mümkün” konulu çevre sergisi düzenledi. Heybeliada Ortaokulu, Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu, Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu ve Kınalıada Metmetçik İlkokulu öğrencilerinin düzenlediği sergiye Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sergide okul öğrencileri, ambalaj ve katı atıkları dönüştürerek yapmış oldukları çalışmaları sergilediler. Çevre bilinci oluşturarak yarınlara yaşanabilir bir çevre bırakabilmeyi amaçladıkların söyleyen Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren, öğrencilerin bir farkındalık yaratarak yaptığı bu çalışmalar ile büyüklere örnek olacaklarını söyledi. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya ise, öğrencileri kutlayarak “Bu gün 5 Haziran Dünya Çevre günü. Çocuklarımız kullanmadığımız ya da atmış olduğumuz eşyaları bir nevi dönüştürerek çok güzel çalışma gerçekleştirmişler. Tüm canlıların yaşamlarını sürdürdüğü çevremizi korumak sahip çıkmak hepimizin görevi” diye konuştu.

Etkinlik, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği´nin, eğitim kurumlarında düzenlemiş olduğu pil toplama yarışmasında ilçe bazında 136 kg pil toplayarak  birinci olan Kınalıada Mehmetçik İlkokulu’na verilen ödülün ardından sona erdi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-