Published On: Cts, Ara 27th, 2014

Arınç sinyali verdi; Bizde emeklilik olmaz

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, dün basına sivil fotoğrafları yansıyan Abdullah Gül için ” bizde emeklilik olmaz” vurgusu yaptı.

arinc_sinyali_verdi_bizde_emeklilik_olmaz

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği, üç dönem kuralı nedeniyle kendisinin, “siyasetten emekli” olup olmayacağı konusunda, “Biz görev adamıyız. Bizde emeklilik olmaz” dedi.

Abdullah Gül ile ilgili ” Sayın Abdullah Gül bizim kardeşimizdir, arkadaşımızdır, partimizin kurucusudur. Çok mükemmel bir Cumhurbaşkanlığı yapmıştır” diyen Bülent Arınç, emeklilikle ilgili sorulara da cevap verdi.

Milliyet’e yaptığı açıklamada Bülent Arınç, “Biz, görev adamıyız. Bizde emeklilik olmaz. Bizde emekli olmak diye bir şey yok. Yani görevlerimizden ayrılabiliriz. Ama yaşadığımız müddetçe hep Ak Parti’nin hizmetinde olmak hem de Türkiye siyasetine bir şekilde katkıda bulunmayı arzu ederiz, isteriz. Sayın Abdullah Gül bizim kardeşimizdir, arkadaşımızdır, partimizin kurucusudur. Çok mükemmel bir Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Şimdi de görev süresi bitmiştir. Biz, her zaman el ele gönül gönüle bütün arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Ve Türkiye için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunun için partide görev almak mümkün de olabilir olmayabilir de ama Türkiye için her zaman güzel şeyler düşünüp bunları Ak Parti’ye tavsiye etmek ve Ak Parti’de bu projelerimizin takipçisi olmak zannediyorum bizim için de onun için de büyük bir görev olacaktır. Türkiye halkı milletimiz Abdullah Gül’ü çok sevdi çok beğendi. Partimize çok büyük katkıları oldu. Bugün İstanbul’da bulunuyor olması hizmete engel değil. O uluslararası camiada da çok takdir gören bir insandır. Bunu ziyaret ettiğim Kuveyt’te de gördüm.”

About the Author

-