Published On: Sal, Tem 22nd, 2014

Erdoğan: Cemaatle en büyük sorunumuz…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında cemaat meselesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

erdogan_cemaatle_en_buyuk_sorunumuz

Erdoğan canlı yayında Mehmet Barlas’ın sorduğu cemaat ile ilgili soruya çok net cevap verdi.

CEMAATLE SORUN DERSANELERLE BAŞLADI

Dersaneler kapatılmasaydı  kuzu gibi sizin peşinizde miydiler?

* Aynen öyle. Cemaatle yollarımızın ayrılmasındaki en büyük sorun dershane meselesiydi. Olanların en büyük kaynağı idi. Öyle anlattıkları gibi 750 TL – 1000 TL gibi bir şey yok. Çok iyi para alırlar. 25 bin – 30 bin TL alan kursları vardır. Bunların dershaneleri gelecek yıl kapanacak. Bunların okullarından da çocuklarınızı alın. Oraya vereceğiniz parayı saklayıp çocuğunuzu yurtdışında okutabilirsiniz.

Altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalardan sonra yurtdışına çocukları gönderme çok istisnai olacak. Bunlar lisans üstü olabilir. Yurt dışına dahi gitmeye gerek kalmadan Türkiye’de bu alanda büyük bir patlama yaşanacak.

”CEMAAT VE MUHALEFETİN BİRLEŞMESİ BİZİ ÜRKÜTMÜYOR”

Başbakan Erdoğan, ”cemaat ve muhalefet partilerinin tek tarafta olması sizi ürkütmüyor mu?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi;

* Bu bizi ürkütmüyor aksine kırbaçlıyor.  Sivas’ın ilerisine gidemiyorlar. Diyarbakır’da ancak salon toplantısı yapabildi. Ben onların da Türkiye’nin her yerinde var olmalırını istiyorum. Cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefetin adayı oralarda miting gibi hiçbirşeye girmiyor.

Kaynak: Haber7

About the Author

-