Published On: Cum, Eyl 11th, 2015

Esenler Gençlik Çalıştayı 100 bin gencin sorununa çözüm arayacak

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nin ilçede yaşayan 100 bin gencin yaşadığı sorunların çözümü için düzenlediği “Gençlik Çalıştayı” başladı.

esenler_genclik_calistayi

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, çalıştayda bir konuşma yaparak, 2015 – 2016 eğitim döneminde gençlere yöneleceklerini belirtti. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, ilçede yaşan 100 bin gencin yaşadığı sorunların çözümü için “Gençlik Çalıştayı” düzenledi. 7 – 8 Eylül tarihleri arasında 2 gün sürecek çalıştayda, “Aile, gençlik ve eğitim” teması işlenecek.

GENÇLİK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat da katıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Gençlik Çalıştayı’na; çok sayıda öğretmen, muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, emniyet görevlisi, psikolog ve ebeveyn katıldı.

GENÇLİK YILI İLAN EDİYORUZ

Çalıştayın açılış konuşması yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler Belediyesi olarak her zaman gençler için neler yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, “Bir çalışma taslağı çıkardık. 2015 – 2016 eğitim yılını gençlik yılı ilan ediyoruz. Tüm yoğunluğumuzu gençlere verelim. Esenler’de yüz bine yakın genç var. Hem şehrin hem de gençlerimizin geleceğini kurtarma adına, bu yüz bin genç için neler yapabiliriz bunları tartışmak için buradayız. Buradan çıkan sonuçların da temenniden öte eyleme yönelik olması gerekiyor. Buradan çıkan sonuçları biz bir sene boyunca Esenler’de uygulamak istiyoruz” dedi.

Gençlik Çalıştayı’nda katılımcılar, fikir tepsisi yöntemiyle gençlikle ilgili sorunları ve çözüm yollarını tartışacak. İki oturumdan oluşacak çalıştay, 8 Eylül’de sona erecek.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-