Published On: Sal, Ara 30th, 2014

Esenler’de 7-24 Kar Mesaisi

Esenler Belediyesi elverişsiz hava koşulları nedeniyle oluşabilecek sorunlar için tüm önlemleri aldı.

esenler-7-24-haber-kar-mesaisi

Meteoroloji’den gelen kar uyarısı nedeniyle Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri elverişsiz hava koşullarının oluşturabileceği tüm sorunları en aza indirgemek için hazırlıklara başladı.

Tuzlama ve yol açma ekipleri, 24 saat boyunca ilçenin belli noktalarında hazır bekletilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Esenler’de kar yağışından vatandaşların etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Yapılan açıklamaya göre İstanbul’da 3 gün boyunca kar bekleniyor. Hava şartları normale dönene kadar teyakkuz halinde olacağız. 24 saat aralıksız olarak bir Başkan Yardımcımız öncülüğünde ilgili birim müdürleri ve ekipler nöbet tutacak. 6 tuzlama aracı, 6 kamyonet, 7 iş makinesi, 1 greyder ve 55 personelimiz, kışın olumsuz etkilerini minimize etmek için sürekli görev başında olacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyemiz’e bağlı tuzlama araçları da ilçemizde görev yapacak. Kar yağışı ile birlikte kapanma olasılığı olan güzergâhların açık tutulması için 1.000 ton tuzumuz var. Öncelikle görevimiz kapanması durumunda ana arterleri açmak. Ardından vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da çalışmalar yapacağız” dedi.

ESTİM 24 SAAT HİZMETTE

Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen vatandaşların Esenler Belediyesi bünyesinde 24 saat aralıksız hizmet veren Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) 444 00 73 numaralı telefonunu arayabileceklerini kaydeden Göksu, “Arkadaşlarımız, problemi buradan hemen gerekli birimlere iletecek ve çözüm üretilecek” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE HAZIR OLALIM

Esenler halkını karlı havaya göre araçlarını hazırlıklı tutmaları, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kar lastiklerini takmalarını ve trafik kanuna göre araçlarında olması gereken tüm aparatlarını bulundurmalarını tavsiye eden Göksu, “Eğer hep birlikte hazırlıklı olursak kışın olumsuz etkilerinden daha az etkileniriz. Belediye – vatandaş işbirliğinde bu kışın külfetlerini en aza indirip, nimetlerinden yararlanmaya çalışacağız” dedi.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-