Published On: Sal, Mar 17th, 2015

Okul koridorunda Çanakkale Destanı’nı oynadılar

Kazım karabekir ilköğretim okulu öğrencileri çanakkale 100.yıl projesi dahilinde tiyatro gösterisi yaptı.

canakkale_destani_kazim_karabekir_ilkogretim

Kazım Karabekir İlk Öğretim Öğrencileri Çanakkale 100. Yıl projesi kapsamında Çanakkale Destanı’nı anlatan bir oyun sergiledi.

canakkale_destani_kazim_karabekir_ilkogretim_5

Tiyatro salonunun tadilatta olması sebebiyle okulun koridorunda gerçekleşen oyunda Çanakkale destanından kesitler sunuldu. Öğretmen Adnan Keklik eşliğinde mükemmel bir performans sergileyen öğrenciler izleyici arkadaşlarından da büyük alkış aldılar.

canakkale_destani_kazim_karabekir_ilkogretim_1

Tiyatro oyununu organize eden Kazım Karabekir İÖO öğretmeni Adnan Keklik Okul koridorunda dizayn edilen bir sahnede öğrencilerinin 4 seans tiyatro sergilediğini belirtti.

canakkale_destani_kazim_karabekir_ilkogretim_3

Öğrencilere milli şuuru kazandırmayı amaç edindiklerinin söyleyen Okul müdürü Mehmet Fatih Melek ise bu oyun sayesinde öğrencilerde Çanakkale ruhunun oluştuğunu belirtti. Çanakkale cephesi koridoru adı verdikleri koridorda ayrıca bir resim sergisi açtıklarını belirten Melek, böylece öğrencilerin Çanakkale’de yaşanan zorlukları daha iyi gözlemlediğini kaydetti.

canakkale_destani_kazim_karabekir_ilkogretim_6

Kazım Karabekir İÖO öğrencileri, cephede üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek yiyen askerimizi daha iyi anlayabilmek için beslenme saatinde, bir dilim ekmek ile birlikte üzüm hoşafı yediler.

canakkale_destani_kazim_karabekir_ilkogretim_4

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-