Published On: Per, Tem 17th, 2014

Pensilvanya’ya ‘İsrail’ göndermesi: Duydunuz mu

Başbakan Erdoğan: Pensilvanya’dan İsrail’e karşı bir açıklama duydunuz mu?

pensilvanyaya_israil_gondermesi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Dostluk Derneği’nin iftarında konuştu.

Erdoğan, Artvin’in Hopa ilçesinde, iftar için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ekibi ve vakfa ait iftar TIR’ının saldırısına uğramasıyla ilgili olarak açıklamada bulunurken hedefindePensilvanya vardı.

“İnsani Yardım Vakfı, Hopa’da yoksullar için bir iftar hazırlığı yaparken bir kısım vandallar, bir kısım alçaklar yardım kuruluşunun çalışanlarına saldırdı ve onları darp etti. Bu saldırganları biz zaten tanıyoruz. Aynı durumu benim Hopa mitingimde de bana yaptılar. Onların nereden beslendiğini, nereye hizmet ettiğini biliyoruz. Ama işte bu örgütün medyası, bu Pensilvanya’nın medyası çıktı, bu saldırının arkasında durdu. Eğer görmeyen varsa ben burada bir kez daha hatırlatmak isterim. Pensilvanya’nın bu kuruluşa olan kini, bu yardım teşkilatının İsrail’e verdiği rahatsızlıktan dolayıdır. İsrail, Pensilvanya… Pensilvanya’nın İsrail’e karşı bir açıklamasını duydunuz mu? Duyamazsınız. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? İsrail’in Mavi Marmara’dan dolayı bu yardım teşkilatına kini var. Pensilvanya’nın da aynı sebeple bu kuruluşa kini var. Ne diyordu, ‘Otoriteden izin almalılardı’. Otorite kim, güneydeki sevdikleri mi, yoksa biz mi? Eğer otorite Türkiye’de bizsek biz zaten izni verdik. Ama onlara göre İsrail.”

Erdoğan, bu yardım vakfının aynı şekilde Filistin, Suriye, Irak, Somali, Afganistan, Açe, Myanmar, Patani gibi bölgelerde ve Afrika içlerinde, ölümü göze alarak yaptığı yardımların da söz konusu örgütü rahatsız ettiğini vurgulayarak, Hopa’daki saldırının arkasında durmalarının da bundan kaynaklandığını söyledi.

Kaynak: haber7.com

About the Author

-