Published On: Per, Eyl 25th, 2014

Sertifika almayan kurban kesemeyecek

Esenler Belediyesi Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu  açıyor. Kurstan sertifika almayan kurban kesemeyecek. Kurs 26 Eylül Cuma günü başlıyor.

kurban_kesim_esenler

Esenler Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu  açıyor. Uygulamalı ve teorik olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilecek kursiyerler, kurban kesimiyle ilgili mezbaha bilgileri, uygulama eğitimi, kurban kesiminin dini yönü, kaza ve ilkyardım gibi eğitimler alacaklar. Uygulamalı eğitimler, Habipler’de özel bir tesiste verilecek. Eğitimler, 26 Eylül Cuma günü başlayacak ve 3 Ekim Cuma günü sona erecek.

SERTİFİKA ALACAKLAR

Teorik eğitimin tamamlanmasından sonra tüm kursiyerlere bir kesim merkezinde profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili de bilgiler verilecek. Eğitimlerin sonrasında ise tüm kursiyerler, sınava girecekler ve başarılı olanlara Esenler Halk Eğitim Merkezi tarafından “Kurban Kesim Elemanı” sertifikası verilecek. Böylece sertifika almaya hak kazananlar, güvenli bir şekilde kurbanlarını kesebilecekler.

MAVİ DİL HASTALIĞINA DİKKAT

Kurbanlık satışlarının başladığı bugünlerde veteriner hekimleri de vatandaşları kurbanlık alımı konusunda vatandaşları uyarıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yanı sıra tüm ilçelerde ilgili belediyelerin kurbanlık satışları ile ilgili bazı tedbirler aldığını belirten veterinerler, “Bu sene özellikle koyunlarda mavi dil hastalığının yaygın görüldüğü yönünde bilgiler var. Gerek mavi dil hastalığı gerekse diğer hayvansal hastalıklar göz önünde tutularak veteriner hekim kontrolünden geçmeyen hayvanların alınmamasını tavsiye ediyoruz” uyarısında bulunuyor.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-