Published On: Cts, Oca 3rd, 2015

Sondurak Camii’nde kandil duası yapıldı

Mevlid Kandili münasebetiyle Esenler Sondurak Camii’nde ilk defa Osmanlı geleneği olan Temcid-i Şerif okundu.

kandil-sondurak-mevlid-programi

Esenler Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ise Abdulmetin Balkanlıoğlu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’i anlattı.

Esenler’de Mevlid Kandili coşkusu yaşandı. Kandil Münasebeti ile Esenler Müftülüğü tüm camilerde yatsı namazının ardından kandil duası yaptı. Esenler Belediyesi ve Esenler Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil programında Sondurak Camii’nde Temcid-i Şerif okundu. Yatsı namazının ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci’nin yaptırdığı duadan sonra Esenler Belediyesi görevlileri tarafından vatandaşlara kandil simidi ve mevlid şekeri dağıtıldı.

Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinliğin ikincisi ise Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Esenler Belediyesi ve Esenler Giresunlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda Balkanlıoğlu hoca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in gönüllere hitap eden güzel ahlakını anlattı.

GÖKSU KONUŞMA YAPTI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu gecede yaptığı konuşmada Mevlid Kandili gecesinin herkes için yeni bir başlangıç olmasını temenni etti.

Proğramda Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran’ın da kısa bir konuşma yaptı.

kandil-duasi-esenler-kadir-topbas-kultur-merkezi

Esenler’de düzenlenen Mevlid proğramına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Giresunlular Derneği Onursal Başkanı Faruk Aydın, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-