Published On: Paz, Mar 29th, 2015

Trabzon Karalahana, Mısır Ekmeği ve Horon Festivali

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü, Esenler’de “Karalahana, Mısır Ekmeği ve Horon Festivali” ile kutlandı.

karalahana_horon_festivali

10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeğinin vatandaşlara ikram edildiği festivalde on binlerce Trabzonlu, Karadeniz müziği eşliğinde horon tepti.

Esenler Belediyesi’nin, Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte düzenlediği 3. Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Festivali, Dörtyol Meydanı’nda yapıldı. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kapsamında Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla yapılan festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Demircan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri ve Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve on binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: esenlerhaber.com

About the Author

-